• ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!Titkok, amiket nem találsz a szakirodalomban
 • ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAGPéldákkal, munkafüzettel, konzultációval
 • LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!Használd a bolygók erejét
ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!1 ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAG2 LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!3
css slider by WOWSlider.com v8.2

Amikor a kocsi lerobban – esettanulmány

A következő esettanulmány egy személyes példa, amin keresztül megmutatom, hogyan működik az asztró előrejelző mechanizmusa, tranzitostól, mindenestől – és hogy milyen meglepően konkrét eredményekre is képes, ha mellőzzük a kézenfekvő asztrológiai közhelyeket.

Múlt héten, egy hírlevélben beharangoztam a mostani Vízöntő teliholdat, aminek az egyik “kulcsjátékosa” az augusztus 2-án direktbe forduló Szaturnusz volt. És hogy milyen érdekes is ez a telihold tranzit, ha személyre szabjuk, az a most következő kis esettanulmányból ki is derül.

A történet hitelességét az bizonyítja a legjobban, hogy az eset velem történt meg, és így utólag elemezve a történteket, ha meglepő is az eredmény, de minden a helyén van benne – asztrológiai szempontból.

Ez a kis “eset” – mint egy állatorvosi ló – jól példázza, hogy az előrejelzés mennyire összetett és egymásra épülő folyamat, amiben minden technikának megvan a maga, beágyazott szerepe. És szerintem a végére az is kiderül, hogy egy tranzit képlet – mint amilyen egy telihold képlet, ami alapvetően valaminek a beteljesülésére ad bő két hetes jelzést – milyen szokatlan eredményt is hozhat, az egyes emberre vetítve.

n

Hogy ne legyenek eseménytelenek a hétköznapok

Nos, lássuk az előzményeket. A telihold bepontosodása pénteken 12:45-kor történt, én pedig úgy negyed 12 tájékán nagy vígan indultam útnak a Balatonra, ahol a családom várt rám. Útközben betértem tankolni, ami péntek lévén elég sokáig eltartott, majd robogtam tovább az M7-en.

25-30 km megtétele után először elhallgatott a rádióm, majd kigyulladtak a hibajelzők a műszerfalon, ám ez is tranziens jelenségnek bizonyult, mivel 5 percre rá már semmilyen műszerfali elektronika nem működött. Aztán 1-2 perc után elkezdett a kocsi rángatni, mire azonnal lehúzódtam a leálló sávba.

lerobbant.kocsi.Vizonto.telihold

Nem vagyok egy kiköpött autószerelő, de arra egyből rájöttem, hogy az akkumulátorral van a hiba. Amikor, kb. egy óra múlva, kiért az autómentő, kiderült, hogy a generátor (ami az akkumulátort tölti) ékszíja szakadt le, így az áram szép lassan elfogyott az aksiból. 1 órás bikázás és a fő ékszíj visszatétele után meg kellett fordulnom, és még egy közbeiktatott akku-töltés után végül is sikereresen hazaértem, ahonnan 4 órával előtte elindultam, és  egyből leadtam a kocsit az autószerelőnek.

Mondhatod, hogy “átlagos történet, ilyen bárkivel megesik”, de személy szerint nekem ez azért jelentős esemény, mert majd 30 éve van jogsim, levezettem már vagy 200.000 km-t mindenféle baleset és lerobbanás nélkül. Talán nem csodálkozol azon sem, hogy itthon –  a kényszerű pihenőt értelmesen kihasználva – egyből megnéztem a képletemre vetített tranzitokat.

k

Hogy találjuk meg az esemény jelöléseit?

Rátérve az asztrológia vizeire, nézzük meg, hogy hol és milyen rétegekben jelződik egy esemény a radix képlet függvényében.
n

Firdaria / profekció

A firdaria a legkülső réteg, ami a kronokrátor (idő urak) rendszer segítségével a folytonos előrejelzést biztosítja. A radix képlet az időben úgy bomlik ki, hogy minden egyes időtartamot egy-egy bolygó ural. A módszer kifejtésétől most helyhiány miatt eltekintve, jelenleg a Szaturnusz főperiódus Nap alperiódusában vagyok, ami azt jelenti, hogy ez a két bolygó kiemelten aktív a képletemben. Ez adja a legtágabb, több éves keretet, amiben a saját horoszkópom jelenleg értelmezendő.

A profekció ezen belül egy adott évre (születésnaptól születésnapig) finomítja, konkretizálja az értelmezést, ami azon alapul, hogy minden évben egy ház – majd egy év múlva a következő ház stb. – és az ura az aktív. Jelenleg a profektált aszcendensem (1. házam) a 10. ház, ura a Vénusz. Tehát a Vénusz és a 10. ház is kiemelt jelentőségű és aktív ebben az évben.
n

Tranzitok

A tranzit égitestek, amilyen ez a mostani telihold is, az égen aktuális helyzetet mutatja. A tranzit bolygóktól a radix bolygókra érkező fényszögek “triggerelik”, gyújtják be azokat az eseményeket, amelyek megvalósulása a születési horoszkópban benne vannak. A tranzit tehát elsüti a fegyvert, de az csak akkor lő, ha a forgótár adott helyén éppen van töltény – azaz aktív bolygó, amit a firdaria, a profekció és a szolár aktivál. Ha éppen nincs, akkor a tranzit csütörtököt mond. Maga a tranzit váltja ki a konkrét eseményeket, amelyek látensen már  ott lapulnak a születési képletben.

Nálam tehát jelenleg az aktív bolygók a Szaturnusz, a Nap és a Vénusz – és azok a bolygók, akik fényszöget alkotnak velük a képletemben.

Működőképes asztrológia az alapoktól. Érdekel?

A telihold némiképpen kivétel az aktiválódás alól – jobban mondva ez is egy rövidtávú aktiválódás -, mivel ilyenkor kapja a Hold a legtöbb fényt, így azt a házat is igencsak megvilágítja, ami fölött tranzitál – a hatása 17-18 napig tart.
n

Telihold tranzit

A Nap – Hold szembenállásra egy pontos kvadrátot vet a 4. házas retrográd Szaturnuszom. A Nap a 8. ház ura, a Hold az 5. ház almutene, a Szaturnusz a 2. ház ura. A 2. és 8. házam fölött tranzitáló fényadókat kvadrátolja tehát a Szaturnuszom, fél fokon belül. Ez eddig egyértelműen pénzügyi nehézséget, veszteséget mutat, ami köthető a szabadidőhöz és szórakozáshoz (5. ház), a hosszabb utazáshoz (a radix Napom a 9. házban áll) és a családhoz (4. ház).

A hozzá tartozó esemény: amikor a családhoz utazom, lerobbanok az autópályán, kijön az autómentő, segít, és kezdetnek könnyebbé tesz 15.500 Ft-tal. (Ehhez adódik hozzá két héten belül az autószerelő konkrét munkájának tetemes díja.)

Emellett a tranzit retrográd Neptun, aki pont a 3. házcsúcsomon áll, szextillel közeledik (1 fokon belül) a retrográd Szaturnuszomhoz.
A 3. házhoz tartozik a közlekedés és a jármű is, ami könnyen (szextil) utat talál ahhoz, hogy nekem pénzügyi nehézséget okozzon. És hogy? Úgy, hogy ráadásul retrográd (nem arra megy, amerre kellene). Tehát a közlekedés és jelen esetben a kocsi lesz a sors eszköze ennek beteljesítésére.

Ahhoz is bátran hozzászokhatunk, hogy ha valami markánsan jelölődni akar, akkor jelölődni is fog! A tranzit (akkor éppen stacioner) Szaturnusz (aki jelenleg aktív nálam!) most a 11. házas Neptunom fölött áll. A Neptuntól tehát nem tudunk eltekinteni. A 11. ház a 3. háztól vett 9. ház, tehát a kocsinak a “hosszú útja”. Itt okoz bonyodalmat a tranzit Szaturnusz: úgy, hogy megáll (stacioner) egy hosszabb út alatt (tehát nem akkor, amikor a fiaimat viszem 10 km-re edzésre vagy angolra – ezek 3. házas történetek).

Esemény: a Balatonra utazva, az autópályán gondol egyet az autóm, elszakítja az ékszíját, amitől megáll, majd visszafordulásra kényszerít.

Nézzük tovább!

A tranzit Mars vet egy szextilt a Napomhoz (aki, mint láttuk, aktív jelenleg). A Mars kártevő, a 11. házam ura (a “kocsi hosszabb útja”), és természetéből adódóan az áramhoz, de a gépészethez is, illetve az elválasztáshoz, szétválasztáshoz kapcsolódik. A veszteség (Nap a 8. ház ura) beindítója a tranzit Mars (a 11. ház ura), aki természete szerint teszi a dolgát.

Esemény: menet közben a főtengely (Mars) valahogy elvágta (Mars) az ékszíjat a generátor és az akku (Mars) között, a kocsi egy hosszabb útján (11. ház).

Kezdő asztrológia tanfolyam szeptembertől Budán. Várlak rá!

És hogy teljes legyen a kép, csak úgy, a magam szórakoztatására megnéztem a primer direkciót is, mond-e valamit erre az időszakra.

Mondott.

Egy Jupiter – Vénusz kvadrátot és egy Szaturnusz – Merkúr trigont. A Jupiter a 3. házam ura (kocsi), a Vénusz (aki most aktív), a 8. házam jelölője (veszteség). A Szaturnuszt már számtalanszor kiveséztük, a Merkúr pedig a járművek természetes jelölője.

Így hát a dolgok a helyükre kerültek.

Azt viszont egy percig sem állítom, hogy ha előre látom a fönti asztrológiai jelöléseket, akkor ezt mondtam volna magamnak: “Ne indulj útnak a családodhoz, mert le fogsz robbanni az autópályán, hiszen elszakad a generátor ékszíja, és egy autómentő segítségével leszel kénytelen visszafordulni. Mindez anyagi veszteséget okoz neked.”

Ez azonban az én hiányosságom, maga az asztrológia tökéletes és jól működik.
Nem gondolod?

Köszönöm, hogy az alábbi gombbal ajánlod a cikket barátaidnak, ismerőseidnek! 

Ez a tartalom nem érhető el.
Légy szíves engedélyezd a sütiket a böngésződben.
Both comments and pings are currently closed.

5 hozzászólás a(z) “Amikor a kocsi lerobban – esettanulmány” cikkhez.

 1. Fenyvesi Zsuzsanna szerint:

  Kedves Gábor!

  Egy “szkeptikus” hozzászólást írok, ami talán furcsa lesz egy “sokszorosan” képzett asztrológustól….

  Igen, az asztrológia MŰKÖDIK és CSODÁLATOS, sőt tökéletes.

  De – ahogy Te magad is utaltál rá itt (a tanulmány záró részében), hogy HA előre megnézted volna az előjelzéseket, akkor is útnak indultál volna – számomra is éppen ez a bökkenő. Vagyis, hogy UTÓLAG hibátlanul levezethetőek az események, de éppen emiatt (hogy általában csak utólag…) gyakorlati haszna sajnos kevés.

  Az emberek többsége emiatt is fatalista – valószínűleg. 🙂

  Jó, természetesen én is használom a hétköznapi munkám során – radix, karakterisztika, stb. és a horaryt pláne! -, de előjelzésekre legritkább esetben. ( = mundán – és politika… 🙂 )

  Nem is tudom, miért írtam ezt… Jól esett. Csak NEKED szól, remélem, nem jelenik meg nyilvánosan, nem akarom rontani az “üzletet”.

  További lelkes kutakodást, tanítást kívánok!
  Zs.

  • Kedves Kollegina! 🙂

   Megjelent nyilvánosan, de nincs ezzel semmi gond – amikor az Igazságot keressük, az nem rontja az “üzletet”, az égit biztosan nem, max. a földit 🙂

   Igen, ez a hozzászólás ismét visszakanyarodik a legmélyebb gyökerekhez: Sors vagy szabad akarat. Az én világszemléletemben ÉS van, nem vagy: Sors (karma) ÉS szabad akarat.

   Az előrejelzésnek és a horary-nak pont az az előnye, hogy segítségükkel föl lehet lebbenteni a jövőt takaró fátylat. Persze csak ha az istenek engedik. Ahogy a védikusok mondanák: az asztró mindenki számára megtanulható, de az, hogy lássunk is vele, már az istenek kegyelmétől függ. No igen…

   És azt is tudjuk, hogy mindenki saját magával szemben a leginkább vak. Biztos neked is volt már olyan előrejelzésed/horary-d, amikor teljesen jól bejött, amit “láttál”. Igen, ilyenkor az asztrológus egy eszköz az istenek kezében, egy hírnök, aki közvetíti a magasabb világok üzenetét.

   Én sem tudom, miért is írtam ezeket, de az tuti, hogy nekem is jól esett! 🙂

   Jó munkát, üdv:

   Gábor

 2. Adastra szerint:

  Jó ám,mikor két asztrológus kolléga “vitatkozik” Szaturnusz kvadrátos Merkúrnál! 🙂 Én is asztrós kolléga lennék, csak egyetlen kérdéssel szállnék be: Zsuzsanna, azt írtad, műveled a horaryt is, de nem előrejelzésre?! Akkor mire? Mert, ugye az arra való. És gyanítom, ha Gábor az útrakelés előtt horaryval megkérdezi az út sikerességét, bizony jelezte volna a képlet, hogy tán jobb, ha nem most indul el…az, hogy ennek ellenére mégis elindul-e vagy megsem, már rajta múlik.De nagyrabecsült kollégánk most nem erről értekezett, hanem egyéb érdekes direkciós módszerekről.

 3. Takács Eta szerint:

  Jaj, Adastra szerintem Te ne nagyon formáljál hozzászólásokat, mert a Te horary jóslatod sem tökéletes, – pedig profinak érzed magad – és még tanítasz is! Persze mindenki hibázik, én is, más is, de aki 3x egymásután sem “találja el” horaryval a választ, az már nem a tudásról szól ! Bocs… 🙁

 4. Márta szerint:

  Sziasztok!
  Nyilván nem ez a legmegfelelőbb fórumrész a segítségkérésre,de az idő rövidsége miatt,mégis megpróbálom.Megakadt a szemem a címen,mert 2 nap múlva(18.-án)reggel indulnánk pár ezer kilóméteres túrára autóval Görögországba,és 2 napja elkezdett sorban minden lehetséges hiba előjönni az autón.Az egyiket kijavítjuk,elöjön egy másik.(Bp.1960.jan.20.11.47 a szül.időpontom)Ha Valaki megtenné,hogy ránéz,szabad-e elindulnunk?vagy inkább mondjunk le a nyaralásról?
  Nagyon szépen köszönök bármilyen segítséget!

Ez a weboldal sütiket használ. Az uniós törvények értelmében kérlek, hogy engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás