• ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!Titkok, amiket nem találsz a szakirodalomban
 • ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAGPéldákkal, munkafüzettel, konzultációval
 • LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!Használd a bolygók erejét
ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!1 ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAG2 LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!3
css slider by WOWSlider.com v8.2

Aranyeső a Bikában

2013. május 8-án délben belép a Hold is a Bika jegyébe, ezzel ötre növelve a Bikában tartózkodó bolygók számát. Az illusztris társaságot a leszálló holdcsomópont “látja vendégül”, minthogy ő már tavaly szeptember óta itt tartózkodik. Ez aztán bőség a javából!

 

Védikus felállásban

A nálunk ismert nyugati, tropikus asztrológiai rendszer szerint május 8-án a Hold Bikába lépését már a Mars, a Nap, a Merkúr, a Vénusz ill. a leszálló holdcsomópont várja. A Vénusz és a Hold itt nagyon jól érzi magát, a Mars viszont kifejezetten kellemetlenül, lévén hogy exilbe kerül. Ettől függetlenül ez a stellium nagyon kihangsúlyozza ennek az időszaknak a Bika jellegét.

A nyugati asztrológia mellett azonban érdemes tanulmányozni a védikus/indiai asztrológiát is, mert vallási/mitológiai háttere miatt számos olyan különleges megközelítéssel találkozhatunk benne, ami a nyugati párjában (már) teljesen hiányzik.

A védikus asztró szinte minden jelentősebb eseménye istenekhez, istennőkhöz, démonokhoz és egyéb égi lényekhez kötődik. És bár az Ég keleten és nyugaton szemlélve is ugyanúgy mozog, az eltérő megközelítések egymást kiegészítő eredményeket hozhatnak.

 

Az “indiai bőség” kezdete – május 4.

Nézzük meg a sziderikus (azaz a csillagjegyek aktuális helyzetéhez viszonyított) rendszerben a május 4-i tranzitot! A Vénusz ekkor lép a Bikába, ahol már a Jupiter is ott található. A kis szerencse bolygója és a nagy szerencse bolygója a földi javakat képviselő Vénusz égi házában van!  A Vénusz tehát “hazaért” és otthonában köszönti a Jupitert, akit ural is. Ez utóbbi azért is lényeges, mert egy bolygó diszpozitora (ura) az adott bolygó cselekvésének okát is mutatja. A Jupiter szerencsét hozó ténykedésének oka (és végcélja) tehát a Vénusz: azaz a szépség, öröm, földi javak és gazdagság. És ha figyelembe vesszük azt is, hogy a védikus asztró az arany istenének a Jupitert (nagy bőség, nagy szerencse), és nem a Napot tartja, akkor még kedvezőbb ez az elhelyezkedés!

Ez a Vénusz emellett a helyzetéből adódóan is meglehetősen erős: a VII. házban van, gyors (és direkt mozgású), nem károsítja se a Mars, se a Szaturnusz, és a Nap sem égeti el. A védikus asztróban ha azonos házban áll két bolygó, akkor azok hatnak egymásra, olyan, mintha együtt állnának. Ezért most a Jupiter és a Vénusz kölcsönösen erősítik is egymást. Egy jól álló, erős Vénusz fizikai örömöket, jólétet, bőséget, szépséget, szerelmet és harmóniát hoz az életbe.

Tudjuk, hogy a Jupiter nagyjából egy évig van egy jegyben, tehát ha átlép az Ikrekbe, kb. 11 év múlva fog ismét a Bikába érni. Ezért ez a Jupiter, Vénusz elhelyezkedés nem számít túl gyakorinak.

Ha ehhez hozzávesszük még, hogy a Kosban álló Nap a saját exaltációjában és triplicitásában van, a Mars pedig otthon, akit a Nap nem tud tüzes természete miatt elégetni, akkor ehhez az égi álláshoz jó nagy adag energiát, lendületet, kiemelkedő teljesítményt és világi csillogást, sikert is adhatunk.

Egész jól hangzik, nem? (Zárójelben azért tegyük hozzá, hogy a Szaturnusz oppozíció némileg belerondít ebbe az előnyös összképbe.)

 

A Hold is beerősít, aranyesőt hozva

Május 10-én dél körül a jóindulatú telő Hold is átlép saját exaltációs jegyébe, a Bikába, kapcsolatba lép a Vénusszal, majd a Jupiterrel. A három jótevő egymással diskurál, és a Hold jelenti a forró drótot a Jupiter és a Vénusz között.

A védikus asztróban sok olyan állás (jóga) van, amit külön-külön is számon tartanak. Az egyik ilyen az “Aksaja trithija”, amit az “Arany napja”-ként is emlegetnek. Az aksaja ‘kimeríthetetlent, örökké tartót’ jelent, a trithija pedig a 3. holdnapra (3. tithi) vonatkozik, abban az időszakban, amikor a Nap és a Hold is a saját exaltációs helyén (Kos, Bika) tartózkodik.

Az Arany napja évente egyszer van, ám az roppant ritka, hogy ilyenkor a Jupiter is és a Vénusz is a Bikában legyen! Magyarországon az Akshaja trithija május 12-én, vasárnap reggel kezdődik és hétfő reggel 9:00-ig tart.

 

Ez a nap Indiában nagy ünnep, és a hagyomány úgy tartja, hogy ilyenkor ha tiszta szívvel ajándékozunk aranyat vagy egyéb értéket valakinek, akkor azt az Ég ezerszeresen visszaadja. Nem véletlen, hogy az indiaiak ilyenkor sok arany ékszert viselnek, ill. ekkor vesznek (mégha csak 1 grammnyi) aranyat. (Főleg most, hogy az arany ára jelenleg igen kedvező! 🙂 )

n

Köszönöm, hogy az alábbi gombbal ajánlod a cikket barátaidnak, ismerőseidnek!

Ez a tartalom nem érhető el.
Légy szíves engedélyezd a sütiket a böngésződben.
Both comments and pings are currently closed.

14 hozzászólás a(z) “Aranyeső a Bikában” cikkhez.

 1. Judit szerint:

  Kedves Gábor!
  Én úgy tudom, hogy a Jupiter Ikrekben van…

  lehet tévedek?

  üdvözlettel Judit

  • Marietta szerint:

   Én is úgy tudom….Nem igazán értem ezt a cikket, de az biztos, hogy a bika energiák vannak túlsúlyban, kedveznek a bika jellegű tevékenységeknek és segítik élvezni az életet! 🙂

 2. Szilvia szerint:

  Érdekes ez a cikk: a Jupiter az Ikrekben van, a Nap a Bikában … de a képen és a cikkben egészen más van. Ezt nem értem, ha nem foglalkozom asztrológiával napi szinten, de akkor is tudom melyik bolygó éppen hol áll. A cikk írója ezzel nincs tisztában?

 3. Aranylotusz szerint:

  Sziasztok! Itt egy Védikus Asztrológus /ritkán jó, sokat ismerek ezért tudom mondani :)/ Az Akshaya Tritiya pontos időpontja. Aki ezen idő alatt elkezd valamit az sikerre és gyarapodásra van ítélve, ezért kötnek Indiában ezen a napon a legtöbben házasságot, vagy írnak alá vállakozók szerződéseket stb… Egyszóval hajrá van! 😉

  Minden évben van egy ultra tuti nap asztrológiailag, ami szinte mindig az év legjobb napja. Ez általában akkor szokott lenni, amikor a Nap és a Hold a lehető legerősebb pozíciókba lépnek, és ilyenkor sokszor előfordul az is, hogy közben a Vénusz is a lehető legjobb helyzetben van. Ez az Akshaya Tritiya napja, és ezen a napon tradicionálisan aranyat ajándékoznak az emberek egymásnak Indiában.

  Idén ez a nap a Hold és a Nap távolságából számolva Május 13-ra esik, de addigra a Hold már áthalad az Ikrekben, szóval csillagászatilag a szuper hatás inkább Május 12-re fog esni.

  A napon belül a legjobb aszcendens 12 óra 9 perctől, 14 óra 49 percig tart. Ekkor lesz érdemes új és fontos dolgokba kezdeni, és ezek a dolgok maradandóan és kiválóan fognak alakulni az életünkben. Én 1992-ben ezen a napon kezdtem el komolyabban Hatha Jógát és Mongol tradicionális harcművészetet tanulni, 1993-ban mindenféle tibeti és mongol kezeléseket, 1994-ben komolyabban az Ájurvédát és 1995-ben ezen a napon kezdtem el Védikus Asztrológiát, a talizmánkészítést és a Zen Shiatsut tanulni. És lásd mi lett belőle…..na, jó ezt nem feszegetem.

  Ja, és tudjátok a játék csak akkor ér, ha 48 percen belül csak 1 új dologba kezdünk bele!

  Om Tat Sat

  Baktai Ádám

 4. anchi szerint:

  Szijjasztok Mindenki…

  én nem tudom most hol van a Jupiter /nálam nincs:)/… csak vicceltem, arra akartam utalni, hogy nem követem, hogy melyik bolygó hol van, mert nincs rá időm sajnos… ebből kifolyólag elhiszem azoknak az útmutatásait, akik követik… most viszont úgy látom a Jupiter kettészakadt szegény… nos nem lehet hogy mindenkinek igaza van? Úgy értem hogy most az Ikrekben van, de a kép, ha jól látom május 12-ét ábrázol… lehet, hogy akkor már a Bikában lesz… ami csekély asztrológiai tudásom szerint furcsa, mert a Bika megelőzi az Ikreket, de lehet, hogy retrográd mozgás miatt Jupiterünk visszalépked kicsit? Bocsi, ha hülyeségeket beszéltem… töröljétek!!!

  Mindenesetre, ha ennek a sok jónak a felében részesülünk már szuper napjaink lesznek…HURRÁ!

  Köszönöm az előrejelzést!

 5. Mona szerint:

  A Jupiter Ikrekben van és a Rák felé halad, a Nap pedig Bikában van nem a Kosban……szóval nem értem ezt én sem…..vagy ennyire különbözik a nyugati és védikus asztrológia?

 6. Mona szerint:

  Jupiter direkt mozgásban van.

  Május 12-én majd figyelem milyen tuti lehetőség vagy dolog érkezik az életembe:-))

 7. Chrysocolla szerint:

  Sziasztok!

  A védikus asztrológiában ‘csúszás’ van a nyugati asztrológiához képest, tehát a védikus szerint tényleg ott a Jupiter.
  Gábor nem tévesztett el semmit:-)

  Üdv:
  Chrysocolla

 8. EnLi szerint:

  ooohhh, 9. hazam kezodik a bikaban. ott a holdam es jupiterem, de mar az ikrekben. sajnos… nem sajnos?kozrezart jegy. 13. reggeltol, lesz nekem ott minden.. hold, tranzit-venusz egyuttallas; jupiter, tranzit-jupiter egyuttallas; tranzit-hold Mc egyuttallas es a tranzit nap es merkur is a 9. hazamban lesz, egyuttallasban a sarkanyfejemmel. megkerdezhetem, hogyan szamolhatom ki Jeruzsalemre a legjobb idopontot? vagy a szuletesi helyemmel szamoljak? vagy csak egyszeruen hagyjam tortenni a dolgokat, mert mindenkeppen azt fogom kapni ami a dolgom?

 9. Mona szerint:

  Okés akkor már világos:-) Hát ezek szerint most egy csomó bolygó betódult a VII. házamba:-) Kíváncsi leszek történik-e valami:-) Főleg, hogy a férjem igen messzi országban van jódarabig:-D Persze ezen kívül is adódhatnak egyéb dolgok – szerencsésen!

 10. Éva szerint:

  Éva kérdezi, ha junius 7-én 23.11 perckor születtem, nekem is leesik valami? Most leszek 61 éves.
  Köszönöm mindenkinek, aki tud irja meg nekem mit tegyek, jó lenne már kapnom is nemcsak adnom!!
  Szép napot kivánok mindenkinek!

 11. Kedves Hölgyek!

  Bocsánat a “nagyvonalú” bevezetőért (ill. hiányáért), nem gondoltam, hogy enélkül nem érthető a cikkem.
  Tehát:
  az indiai/védikus asztró rendszerében a Kos 0° nem egyenlő a tavaszi napéjegyenlőség pontjával, azaz az Ekliptika és az Egyenlítő metszéspontjával (ami a nyugati, “normális” asztró alapja), hanem valamilyen szinten a Kos csillagképhez képest rögzített helyzetben található.
  Mivel az állócsillagok is mozognak (72 évente 1°-ot), ezért ez az rögzített nyugati Kos 0° és a védikus/sziderikus Kos 0° évről évre távolodik egymástól. Egyébként ebből adódik, hogy Halak-éra van, Vízöntő éra van stb.
  Jelen pillanatban (2013-ban) ez az eltérés = 24°3′ (a Lahiri ayanamsha szerint), ami azt jelenti, hogy egy védikus képlet jelenleg olyan, mintha 24°3′-cel “visszatekernénk” az Ekliptikát.

  Tehát a nagy közfelháborodást kiváltó Jupiter a nyugati rendszerben valóban Ikrek 19°4′-en van, ám a védikusban ugyanez (!) a Jupiter még csak a Bika 25°1′-en.

  A döbbenet az az egészben, hogy a két eltérő viszonyítási pontú rendszer egymástól függetlenül, de kiválóan működik!
  Az oka előttem is rejtély, ami azonban nem másítja meg a tényeket! 🙂

  Üdv:

  Gábor

 12. EnLi szerint:

  megneztem sziderikus allatov szerint is a kepletem. azon kivul, hogy kosbol halakka valtoztam, atkerult a jupiterem es a holdam is a bikaba 9 haz ugyanugy mint a tropikus szerint es kb ott is kezdodik, marmint a bikaban, + lett egy jupiter, fellszallo holdsomopont egyuttallasom. ahogy nezem, a hazakban a bolygoallasok nem mozdultak lenyegesen, de mind mas jegybe kerultek. most akkor mi is az igazsag? igy nem az az ember vagyok mint amugy. na… tanulsagos volt ez a bejegyzes. az asztrologia nem koklerseg, csak sokszinu, akarcsak a vallasok. van kozottuk, pofanvagos, hazudos, szedito, es igaz. de melyik masik? tudni akarom! es tudni is fogom, idovel.

 13. zo szerint:

  Kedves Gábor!
  Biztos így van ahogy írod, én olyan sokáig agyaltam ezeken a dolgokon, de a decemberi “világvége” meggyőzött olyan sok mindentől lehet-lehetne félni, hallgatni olvasni mit tegyél és mit ne. Jósok látók asztrológusok sokan sokfélét állítottak teljes biztonsággal hála Istenek
  minden úgy alakult ahogy Isten akarta és ez mindig így lesz amíg világ a
  világ!

Ez a weboldal sütiket használ. Az uniós törvények értelmében kérlek, hogy engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás