• ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!Titkok, amiket nem találsz a szakirodalomban
 • ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAGPéldákkal, munkafüzettel, konzultációval
 • LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!Használd a bolygók erejét
ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!1 ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAG2 LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!3
css slider by WOWSlider.com v8.2

Az időt uraló bolygók 2.

Eljött az ideje, hogy ismét az időt uraló bolygókkal foglalkozzunk. A születési képletben a lassú mozgású bolygók hosszan tartó, az életünket hosszú távon befolyásoló hatásokat váltanak ki. Ahogy a fajsúlyos, “komoly” emberek döntései, szavai sokkal meghatározóbbak, mint akár a szomszéd zöldséges aktuális véleménye a politikai helyzetről, ugyanúgy a Jupitertől kifelé lévő bolygók nevezetes tranzitjai  – ezek az életciklus fényszögek – komoly fordulatokat hoznak/hozhatnak az életünkbe.

 

Általános ítéletek – “általános” embereknek?

A születési képletünk nem csak jellemrajz, hanem egy térkép, ami életünk meghatározó eseményeit is magában foglalja. Megmutatja, mik azok az életterületek, amelyek kiemeltek az életünkben, hol lehetünk sikeresek ill. hol van a legtöbb megpróbáltatásunk. Ezek az események nem egyszerre jelentkeznek, hanem életünk során, bizonyos törvényszerűségek szerint bukkannak föl.

Itt feltétlenül meg kell, hogy jegyezzem azt az alapvető asztrológiai törvényt, hogy:

ami a születési képletből nem látszik, az nem fog megvalósulni az élet folyamán sem!

Miért olyan lényeges ez a mondat?

Nos azért, mert ez alapján már nem mondhatjuk el egy aktuális tranzit (az égen éppen átvonuló bolygó) hatásáról, hogy “az Ikrekre így hat, a Szűzekre meg amúgy…” Azért nem, mert “általában” ugyan van egy általános hatása a tranzit nagybolygóknak, de ez személyre szabva ugyanolyan általános és megfoghatatlan, mint az, hogy az emberek statisztikailag 72 évig élnek, átlagosan 174 cm magasak stb. Ez téged biztos nem vigasztal, ha teszem azt 153 cm vagy és kosaras szerettél volna lenni.

A kérdés sosem ez – hacsak nem mundán értelemben keressük a választ egy képletből -, hanem az, hogy rád hogyan hat! Ezt pedig nem lehet általánosan, a képleted ismerete nélkül meghatározni! Ezért ne is hallgass a képes magazinok heti/havi “előrejelzéseire”, mert egyfelől úgy van megfogalmazva, hogy nagyjából mindenki megtalálja benne azt, amit hallani szeretne, másfelől a te képletedhez köze sincs! Mert azon kívül, hogy behatárolja jegy szerint a Napodat – és még lehet, hogy az ASC-edet is -, a többi bolygódról és kozmikus helyzetéről gőze sincs! Nem kérdez rá, miközben szemezgeted, hogy “Mondd csak kedves olvasó, pontosan hol is áll a Szaturnuszod?”. Vagy te láttál már ilyen újságot?

Már hallom a heves ellenkezést, hogy “De nekem be szoktak jönni ezek a jóslatok!”  A dolog pszihológiája az, hogy ami bejön, arra emlékszünk, ami meg nem, azt elfelejtjük. Így csak az marad meg az emlékezetünkben, ami úgy alakult, ahogy írták. Ha azonban rendszeresen és objektívan vezetnénk a leírtakról, hogy mi jött be és mi nem, szerintem még 50%-os találati arányt sem kapnánk. Amit pedig a legalapvetőbb jós-eszköz, az érme élből tud (sőt, tapasztalatból mondom, ennél többet is!) – ismered: fölteszed a kérdést, aztán fej vagy írás!

A mai korunk észjárása és gyakorlata ezt az “általános” megközelítést részesíti előnyben, mert nem az embert, mint egyedi minőséget állítja a középpontba, hanem a mennyiséget, ebből adódóan a profitot. Manapság egy gyógyszer azoknak jó, akiknek ez meg az a bajuk – ez ugyanolyan, mint a “Ha a Nap-jegyed Skorpió, akkor bla-bla…” Régen az orvosságot a beteg természetéhez, egyéniségéhez és korához igazították, így egy látszólag hasonló betegségre (ez alatt a hasonló tüneteket értem) az egyik betegnek ezt adták, a másiknak pedig azt – nem pedig rutinból belenyomtak egy jó adag antibiotikumot, mert az majd kiöli a mételyt (meg a bélflórákat) – és jót tesz a gyógyszergyárak bevételének is.

 

Az életciklus fényszögek

Ha a születési képletben a Jupitertől kifelé menő bolygók együttállásba / kvadrátba (90°) vagy szembenállásba (180°) ill. trigonba (120°) kerülnek saját tranzitjukkal (magyarul, ha pl. a születési Jupitered és a Jupiter jelenleg égi helyzete között 120° van), akkor egy életciklus fényszög jön létre, és ahogy a neve is mutatja, ez meghatározó lesz az életed folyását illetően.

A legjelentősebb és legnagyobb hatású eseményeket mutatják ezek a fényszögek, ezek közül is az együttállás és a szembenállás a legerősebb. Valószínűleg azért, mert hatásai alól nem tudjuk magunkat kivonni. A trigon pesze a maga szerencsés természetével a jó lehetőségét rejti, de itt meg fennáll az a veszély, hogy a jót természetesnek és magától értetődőnek vesszük, és igazi erejére csak akkor döbbenünk rá, amikor már elmúlt. Az elmúlt, kihasználatlan lehetőséget pedig már nem tudjuk visszahozni. Ha a vonat elment, ki kell várnunk a következőt.

 

E cikk záró gondolataként pár szó az ügyeletes kedvencről, a Skorpióba lépett Szaturnuszról (erről részletesen már volt szó). Fentiek alapján látod, hogy azokra gyakorol a legnagyobb hatást, akiknek a születési Szaturnusza (és nem a Napja!, akkor már sokkal inkább a Holdja!) a Skorpióban/Bikában (együttállás/oppozíció) van,  ill. jelentős hatást gyakorol, ha az  Oroszlánban/Vízöntőben (kvadrát) helyezkedik el. De ezt sem eszik olyan forrón, mivel egy jegyben a Szaturnusz átlag 2,5 évet tölt. És hogy jót is mondjak :), ha a születési Szaturnuszod Víz elemben áll (Rák/Halak), akkor a tranzit Szaturnusz “szeretni fog téged” (alkalmazkodva a mainstream magazin-asztró terminológiájához).

A következő részben az egyes nagybolygók konkrét életciklus fényszögeit nézzük végig. Addig is tanulmányozd, hogy a képletedben hol áll pl. a Szaturnusz 🙂

Köszönöm, hogy az alábbi gombbal ajánlod a cikket barátaidnak, ismerőseidnek!

Ez a tartalom nem érhető el.
Légy szíves engedélyezd a sütiket a böngésződben.
Both comments and pings are currently closed.

16 hozzászólás a(z) “Az időt uraló bolygók 2.” cikkhez.

 1. Vali szerint:

  Nagyon utáltam az elmúlt éveket a Rák Szaturnuszommal :)De ha meggondolom, sosem tanultam annyit önismeretről mint az elmúlt 4 év alatt…

 2. Medea szerint:

  Ez igy igazan egyszeruen hangzik 🙂 koszi. es akkor osszegeznek is.
  Naszoval, a Szaturnuszom a halakban,(6.haz) egyuttall a merkurral, de ami mar atszamitodik a 7 hazba. szeretni fog? szeressen…
  Jupiterem ikrekben (9haz) a Holdam is ott, felszallo holdcsomo is. akkor most mi lesz? Valami? 🙂 Mindegy, azt is megkoszonom.

 3. Edit szerint:

  Kedves Gábor!
  A Szaturnuszom az Ikrekben van, de ennél többet nem tudok róla, várható nálam vmilyen nagyobb esemény? Akár negatív akár pozitív, mindkettő érdekel.
  Köszönettel:
  Edit

 4. Betti szerint:

  Hát, én kíváncsian (vagy félve…?) várom, mi fog történni, amikor a Szaturnusz együttállásba kerül a radix Skorpió Holdammal, a 2.házam felett…A születési ábrámban a Hold és a Szaturnusz quincunx (bocs, ha rosszul írtam) fényszöget alkot, amiről gőzöm sincs, hogy mit jelent 🙂
  Egyébként a születési horoszkópomban Ikrek Szaturnuszom van a 9.házban, ami trigon fényszöget vet az I.házban lévő Mérleg Uránuszra.
  Üdv: Betti

 5. Gabriella Tünde szerint:

  Szia Gábor!
  Nagyon tetszik az írásod!Nagyon jól szemlélteted a dolgokat!
  Ha 270-es szöget zárnak be akkor az is számít? A születési Szaturnuszom 270-es szöget zár be a mostani Skorpióba lépő Szaturnusszal és együtt áll a születési Vénuszommal és a Neptunnal és az IC-vel.
  A születési Jupiterem és a Jelenlegi Jupiter állás nálam 90 fokos szöget zár az Ikrekben:
  Szép napsütéses napot kívánok!

 6. Kedves Hölgyek!

  Elöljáróban pár észrevétel:
  1. Ne vegyünk szentírásnak semmi bulvár-asztrós “előrejelzést” – azért, mert természetéből adódóan általánosító.
  2. Amikor azt olvassuk, hogy a Szűzek, Bikák, Halak így-úgy stb., akkor mindig vegyük figyelembe, hogy ez mit jelent: Szűz Napot, ASC-t, netán Holdat. Nagyon nem mindegy! Amellett ha ez alapból a Napra vonatkozik, akkor ne higgyük, hogy ez mindent meghatároz. Mert nem! Annál azért sokkal bonyolultabbak egyedi sorssal rendelkezők vagyunk.

  Bettinek:
  A kvinkunx karma-fényszög, mert “nem látható”. Olyan kapcsolatot teremt, aminek rejtett (nem látható) oka van.
  A következő részben lesz szó az Uránusz tranzitjairól is.

  Medeának:
  A Szaturnusz “szeretni fog” 🙂 – mivel trigont vet önmagára.
  A tranzit Jupiter pedig most ballag/ballagott végig a Jupitereden, Holdadon, felszállódon. Tömören: az is jó!

  Gabriellának:
  Köszi! A 270° = 90° nálunk. Ha egy szög > 180°-nál, akkor az valójában 360° minusz az adott szög. Tehát Neked Szaturnusz és Jupiter kvadrátod is van. A jelentéséről majd a következő részben lesz szó részletesen.

  Gábor

 7. Mona szerint:

  Szia kedves Gábor!

  Ez alapján a Szaturnusz engem pl nem fog szeretni? Mivel Bika VII. házban áll(tehát nem víz jegyben, de viszonylag jó fényszöges).Jelenleg a 12. házamba érkezett és most hagyja el a radix Vénuszomat lassan lassan és van egy fél-szextil, másfél-quadrát kapcsolata a Plútóval. Viszont a radix Szaturnusz és Szolár Szaturnusz nincs fényszögkapcsolatban egymással, a Jupiter sem. A 12. házas Jupiterem (jó fényszöges) most a 8. ház csúcsán van, most éppen battyog vissza a VII. házba. Van egy quadrát radix Nappal (X.ház Szűz), másfél quadrát a Vénusszal (12. ház Mérleg) és fél-quadrát a Holddal (12-I.ház Skorpió.

 8. Gabriella Tünde szerint:

  Köszönöm a válaszod Gábor! A Bettinek adott válaszod alapján megnéztem
  4 kvinkunxom is van. Szaturnusz-Uránusz, Szaturnusz-Hold,Jupiter-Lilith,
  Hold-Sárkányfarok. Már kezdem érteni miért ilyen nehéz a sorsom, csak még azt nem értem miért vállaltam:))

  Szép napot!

 9. Betti szerint:

  Kedves Gábor!
  Köszönöm szépen a választ! Nekem csak ez az egy ilyen fényszögem van. Mostmár ennyivel is többet tudok….de van még néhány furcsa nevű fényszög, amiről fogalmam sincs mit jelenthet 😉
  Kíváncsian várom az Uránuszról szóló bejegyzést is!
  Üdv: Betti

 10. Petriske szerint:

  Szegény Skorpiók!
  A közegemben vannak egy páran, szinte napra pontosan jöttek elő a Szaturnusz “hatásai” 🙂

 11. Mona szerint:

  Petriske!

  Az milyen hatás volt?:-) Nekem az ASC-em az meg + 3 bolygóm:-D

 12. Borkay Leona szerint:

  Tisztelt Gábor.
  Szaturnusz a 2. körét tölti be nálam, 58 évemet töltöttem be és a radix ura ráadásul a Szaturnusz…
  2012. október 30-án 20:00 perckor egzakt bekövetkezik a visszatérés. A születési képletemben a Szaturnusz, Skorpió 1-es dekád 3’01 percén. Ami érdekes lehet…
  A születési képletemben 1. dekádjában. A Nap Oroszlán 4 fok és a Hold a Rák 6 fok, uralmi pozícióban, (saját uralmi jegyében) A két bolygó a Nap is és a Hold is fényszögben áll a Szaturnusszal, és ígér eseményt, lehetőséget… Mivel vizes jegyben (Rák) és vizes bolygóval (Hold) áll jó fényszögben (120fokban) talán ez így magában nagyon szép is lehetne érzelmileg… De egy jó fényszög érvényességét szerintem egy kvadrát tudja megerősíteni és a kellemetlen fényszöget, egy trigon. Hideget és meleget ad és kapok… Azért igen csak számon fog kérni a Szaturnusz az eddigi életemről.
  Még más is történt a születési radix -om szerint.
  4 bolygó tért vissza a születési képletem jegyeibe, Szaturnusz jegyváltása idejében a Mérlegből a skorpióba> Vénusz a szűzbe, Hold a rákba, igaz az egy-két nap és távozott is, a saját jegyéből a Hold, viszont a Mars a nyilasba lépet. Mivel saját magam is érdekesnek találom ebben az évben, sőt még jövőre is a Jupiter a rákba való visszatérését a jegybe, a két sorsbolygó végett, így közzéteszem a születési adatom (1954, 07. 27. Budakeszi 20:00:01 percén.) Hiteles a születési óra, mivel az esti 20 órai nagymisére szólalt meg a harang, mikor is felsírtam és azon nyomban a bábaasszony elvágta a köldökzsinórt. És sietett vissza a szomszédos házba megfürdetni az előttem született fiút, akinek csak a köldökzsinórja lett elvágva és nem volt idő őt rendbe tenni, mert én is siettem az e világra.
  Tehát a levegő vétel, születésem pillanatának idejét… Nyomatékot adva, harangok kísérték… A nagy községben a pontos időre igen csak ügyeltek, este 20 órakor megszólaltatni a harangokat, tapasztalni lehetett az évek során.
  Házak szerepe: 9. házamba lépet a Szaturnusz…stb. Kellemes elemzést, szerintem érdekes a képletem, talán új lehetőségeket ígér, talán a következő osztályba léphetek. Ha nem… Kérem Gábort párszóban tudatni, legyen kedves. Üdv. by B.L.

 13. Kata szerint:

  Kedves Gábor!
  Én egy kérdésre szeretnék választ kapni. A születési horoszkópban a Szaturnoszom a Skorpióba van és akkor ez mit ad a mostani Skorpióba a Szaturnusz.

 14. Szilvia szerint:

  Kedves Gábor! Engem nagyon érdekel, hogy a radixomban az 5. házban és a Bika 7 fokán álló Szaturnuszom opponálni fogja, vajon mi vár rám? Milyen lehetőségek vagy próbák? A válaszod előre is köszönöm. Az oldalad és a cikkeid nagyon tetszenek. Üdv: Szilvia

 15. Kedves Hölgyek!

  Örülök, hogy mindenkit izgat ez a téma, de ezen a honlapon részletes egyéni elemzéseket készíteni nincsen módom. Igyekszem olyan asztrológiai alapelvekről írni, amit aztán mindenki meg tud nézni a képletében – és az élet majd alátámasztja vagy elveti a következtetéseket.
  A téma következő részében lesz szó a Szaturnusz egyes életciklus fényszögeiről – Katánál ez a Szaturnusz visszatérés, Szilviánál pedig a Szaturnusz oppozíció -, remélem abból mindenki választ kap a kérdésére! 🙂

  Gábor

 16. Eszter szerint:

  Nos, a nagy “visszatérésekről” én is tudnék mesélni. 🙂

  Az Uránusz már fél éve az Mc-m és a Chiron-om között sasszézik és szemben áll radix helyzetével.
  A Szaturnusz pedig szintén szemben áll a saját magával, rajta a radix Jupiteremen..
  A többi “állóvíz” ezekhez képest..:)

Ez a weboldal sütiket használ. Az uniós törvények értelmében kérlek, hogy engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás