• ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!Titkok, amiket nem találsz a szakirodalomban
 • ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAGPéldákkal, munkafüzettel, konzultációval
 • LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!Használd a bolygók erejét
ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!1 ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAG2 LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!3
css slider by WOWSlider.com v8.2

Bika újhold és a levágott pénzügyi gorgófő

Ma hajnalban, nem sokkal napkelte után (6:13-kor) jött létre a Nap-Hold együttállás a Bika 27. fokán. Ha rendszeresen vizsgáljuk a csillagos eget, akkor ez a Bika 27. fok lehet, hogy kiveri bennünk a biztosítékot. Ugyanis ez a fok az egyik legbaljósabb állócsillag, az Algol ekliptikai helye.

n

Algol, avagy a levágott gorgófő

Az Algol a Perszeusz csillagkép béta csillaga, és arról hírhedt, hogy a Medusza fején található, amit épp most vágott le Perszeusz.  Medusza a 3 gorgó egyike, egy gyönyörű lány volt, akit Poszeidón megerőszakolt Athéné templomában. A vérig sértett istennő dühében visszataszító, kígyóhajú pikkelyes szörnnyé változtatta őt. Olyan félelmetessé lett, hogy aki ránézett, menten kővé dermedt.  A gorgók közül egyedül Medusza volt halandó – vesztére. Mert Perszeusz le is csapta a fejét, majd Athénének ajánlotta, aki ezt elfogadta, és a pajzsára tette. Athéné pajzsa a csatában kővé változtatta ellenségeit.

Meduza

Ilyen mitológiai háttér mellett elég nehéz az arabok által a Démon fejének hívott csillaghoz valami módfelett pozitív és dicső jelentés társítani. Ptolemaiosz Szaturnusz és Jupiter jellegűnek nevezte, és úgy tartották róla, hogy szerencsétlenséget, agressziót,  erőszakos halált és hasonló “vidám dolgokat” hoz.

Azért ne feledkezzünk meg a “minden rosszban van valami jó” elvéről se, amit mi, asztrológusok előszeretettel alkalmazunk, annak okán, hogy ne kergessük az ügyfelet az őrületbe mindenféle negatív jövőképpel. Tehát van ennek az Algolnak is valami jó oldala – ha úgy nézzük. Példának okáért az, hogy a gorgófők (amit sírokra, szentélyekre is előszeretettel faragtak) segítenek elűzni az ártó szellemeket.

Induljunk hát ki ebből.

n

Az újhold képlete

A pontos Nap-Hold együttálláskor az Ikrek jegye emelkedik föl, az ura, a Merkúr uralomban van, és épp most tűnt föl a láthatáron. Okcidentális helyzetű (a Nap után kelt föl),  és már nem hat rá se a Mars, se a Szaturnusz negatív hatása. A 12. házból még az aszcendensen állónak tekinthetjük, emiatt egy erős, nagy méltóságú Merkúrról van szó.

Nem így a 12. ház közepén álló újhold, akit a Mars lesújt és a Szaturnusz is szorongat a nyilasbeli oppozíciójából. És ugye pont együttáll az Algollal. Látjuk, hogy ez az újhold sajnos több sebből is vérzik. Ennek ellenére a Hold igen nagyméltóságú, mivel a Bikában egzaltált, ugyanakkor van egy derekas uralmi recepciója a Rákban álló Vénusszal.

n

Bika.ujhold

n

Ezen a ponton lökhajtásos sebességbe kapcsolhatjuk az intuíciónkat, hogy mindezek az infók mit sugallnak az összképet illetően. Vénusz, akit Babilónban Istárként tiszteltek, egyszerre a nőiesség és a harciasság képviselője. Tekinthetjük itt most a mítoszbeli Athénének, míg a gorgófej és Perszeusz az újhold, a 12. házban, a “rossz szellem” (kakosz daimón) házában. A recepció miatt Athéné megkapja a gorgófőt (itt most a Hold, de mivel méltóságban van, a pozitív hatása érvényesül), akit védelmül használhat ellenségeivel szemben.

>>> Sajátítsd el a méltóságokat, recepciókat mélységében

A Vénusz a 2. házban áll, és erősen támadja a Plútó a 8. házból.

Mire is jó most ez a gorgópajzs a Vénusz kezében?

Megvéd pl. az anyagi veszteségektől (Plútó oppozíció), amit azáltal szenvedhetünk el, hogy olyan dolgokra szórjuk a pénzünket, ami teljes egészében ellent mond jól fölfogott érdekünknek. Ez a bennünk ólálkodó kisördög (gorgó a 12. házban) érdeke, nem a miénk. Úgyhogy nyugodtan le is vághatod a fejét! 🙂

Ha így jársz el, karmikus szempontból is az idők szavának megfelelően cselekszel, ugyanis a karmatengely kvadrát pontján áll a Vénusz, aki a Mérlegben álló felszállót uralja, és a kedvező jövőt mutatja.

Abban, hogy a pénzügyeidet megfontoltan, önmérsékletet tanúsítva, a kockázatos befektetéseket most messze elkerülve intézd, nagy segítségedre lesz az uralmi Merkúr, aki a józan ész fegyverét és a logikus számolás képességét adja a másik kezedbe. Használd úgy, ahogy Perszeusz a jobbjában tartott kardot!

És ha ez azzal jár, hogy bizonyos, számodra nem túl kedvező (üzleti) kapcsolatokat megszakítasz, hát szakítsd meg bátran! A Jupiter (7. ház ura az IC-n) ebben most támogatni fog.

“Csak úgy” megjegyzem: május 19-től június 12-ig retrográd a Merkúr! Figyelj oda, hogy mit írsz alá!

Köszönöm, hogy az alábbi gombbal ajánlod a cikket barátaidnak, ismerőseidnek!

Ez a tartalom nem érhető el.
Légy szíves engedélyezd a sütiket a böngésződben.
Both comments and pings are currently closed.

15 hozzászólás a(z) “Bika újhold és a levágott pénzügyi gorgófő” cikkhez.

 1. Rita szerint:

  Én ennyi minden mást is olvastam a “hírhedt” Algolról
  A győzelemhez szükséges eszköz meglétét szimbolizálja.
  A Perseus csillagkép fölött folyik a Tejút, ami a szellemi magaslatokat jelöli e helyen.
  A lázadó asszony, a szelek démona. A női szexuális (kundalini) energiát testesíti meg. Ez az erő az Anyatermészet ereje, ami nagyon erős, de nem gonosz!
  Atletikus képességet is adhat, intenzív természete pedig erőt a csúcs eléréséhez. Olimpiai bajnokok ennek élő példái.

  Az én születési képletemben a 9. házban együttáll a Vénusszal. Mi rosszat gondolhatnék róla?

  • Természetesen semmit 🙂
   A Szaturnuszt is tekinthetjük jótevőnek… attól még nem lesz az.
   Ugyanígy az Algolból is lehet istennőt faragni, ami fölrepít a Tejút magasságáig.
   Ebben a relativizáló korban ugye minden lehetséges… kérdés az, hogy ebből mi válik valóra, itt a Földön.
   A régi korok asztrológusai pedig, akik átörökítették az asztrológiai hagyományt, jókat somolyognak a Tejút magasságából.

   • Fehér Viki szerint:

    A Szaturnusz egy nagyon rosszindulatú planéta, de igenis mégis vannak pozitív tulajdonságai, hatásai is. Az igazi Védikus asztrológiában részletesen ki van fejtve, mikor jönnek elő a Szaturnusz pozitív hatásai.
    Nekem pl. szerencsém van a Szaturnusszal a születési képletemben és a Navamsa chart-omban is.

    A probléma a Szaturnusz negatív energiáival van, amit a zsidó mágusok folyamatosan lehívnak és felhasználnak az emberiség ellen.
    Folyamatosan egy szaturnuszi asztrális vibráció alatt áll az emberiség…

    • Rita szerint:

     Egyetértek. A Szaturnusszal nekem is “szerencsém” van, már ha lehet így fogalmazni. És szerintem az Algollal is…Nagy mértékben függ tőlünk, hogyan vagyunk képesek az energiák befogadására és elfogadására.

  • Azurcake szerint:

   Muhamed Ali boxolonak az Uranusza àll az Algolon ès kap egy Nap trigont a Bakbòl. Nekem a Napom 27.42 elèg közel van az Algolhoz. Hallottam, hogy anyagi tèren is szerencsèt hozhat, de nem a lehtisztàbb utakon Èn is harcias vagyok . A szüli napom körül 2015. Kaptam tàvoli ismerösöktöl ket kis vèdö szimbolumot. Gondolom ezeket a bennem lèvö Meduza fej vonzotta be . Sokkal harciasabb vagyok mostanàban . Felbatoriott az amit irtàl a Venusz recepcioròl ès tudatosan hasznàlni fogom a gondolataimat arra hogy a Mmeduza fejjel kiàlljak a többiekèrt is . Nem bànom hogy a hazug arca kövè dermed.

 2. Bártfai Éva szerint:

  Újra és újra megköszönöm soraidat.

  Algolhoz azért hozzáteszem:
  Ez a Medusza-fej (mint megoldási eszköz) a mi kezünkben van.
  Tehát bennünk van az az erő, mellyel az “Algoli” nehézségeket le tudjuk győzni.
  Jupiter mutatja az önkiáradást,
  Szaturnusz pedig a koncentrációt,
  ill. e planeták által generált ritmus felvétele szükséges térben és időben.

  üdv. Éva

 3. CB szerint:

  Én együttérzek szegény Meduszával, úgyhogy nem parázok. A két P betűs meg… Majdnem valami csúnyát írtam.

 4. Veres Mária szerint:

  Nekem az Algol szemben áll a Skorpió 5.házas Marsommal.
  Azt olvastam, hogy ez a gysilkosággal kapcsolatos! Vagy engem ölnek, vagy én ölök, vagy öngyilkos leszek!
  Uránuszom a 12, házban. Ez jelenthet zárt intézményt, akár börtönt is.
  Lehet, hogy én ölök meg valakit?
  Szi9nasztriában, viszont a IV.házban Szaturnusz-Uránusz e.állásunk van, mely tragédiát is jelenthet.
  Kezdek félni!

  Mi a véleményed?
  Üdv: Mária

  • Fehér Viki szerint:

   Te jó ég! Keresztény vagy, ugye? 😀
   Szegény!
   Nem kell aggódni! A legtöbb gyilkos képletében nincs benn az Algol, ez csak egy zsidó ferdítés róla.
   A zsidók “Náci csillagnak” is nevezték és a hatmilliós hazugsághoz is kapcsolták. Pont azt csinálták az Algollal, amit eredeti isteneinkkel, befeketítették őket.

   Ha tudni akarod, hogy pontosan mi mit jelent a képletedben akkor keress meg egy jó védikus asztrológust, aki nincs megfertőzve semmilyen judeo-keresztény mocsokkal.

  • Mária, a csillagok hatása nem “folyamatos”, abban az értelemben, ahogy a bolygóké (bár azoké is periodikus). A csillagok sokkal nagyobb időintervallumban fejtik ki a hatásukat, ezért szokták városok, birodalmak, királyságok alapításánál figyelembe venni – több száz évre előre tekintve.
   A születési képletben lehet, hogy egyáltalán nem fejti ki a hatását! De az is lehet, hogy igen – csak ezt előre nem lehet megmondani.
   Emellett a csillagok hatása erőteljesen impulzív, ami egy hirtelen jött eseménnyel sorsfordító erővel robban be az ember életébe – vagy nem, ha nem aktiválódik az emberi élet alatt.
   Úgyhogy emiatt én nem aggódnék a helyedben.
   Üdv:
   Gábor

 5. Fehér Viki szerint:

  Kezdjük ott, hogy az Algol nem csak egy csillag, hanem kettő, sőt egyes tudósok szerint három, tehát egy csillagrendszer.
  Algol A és Algol B vannak a legközelebb egymáshoz, Algol A még mindig égeti a hidrogént, míg az Algol B már nem, és folyamatosan fúvódik fel óriáscsillaggá. Algol B tömege azonban csak egy-ötöde az Algol A tömegének. Ezt az anomáliát nevezték el “Algol paradoxonnak”.
  A magyarázat erre a jelenségre, az hogy Algol B eredetileg jóval masszívabb, nagyobb volt mint az A, így gyorsabban elégette a hidrogént. Majd elkezdett felfúvódni. Mivel túl közel van az Algol A-hoz, történt egy bizonyos “tömeg átvitel” a B csillagról az A-ra. Így az Algol A jóval masszívabb lett mint a B.

  http://h2g2.com/edited_entry/A87837105

  Az Algol mitológiája épp, mint a többi mitológiai történet spirituális allegória.
  Az Algolt az arabok Ras al Ghul-nak nevezték, ami a Démon fejét jelentette, míg a zsidók Rosh ha Satan-nak ami szó szerint azt jelenti, a Sátán feje.

  Medusa valójában a legerősebb segítő fegyver, ha ezt az energiát kezünkben tartjuk, és ez van jelen az Algolban.
  Az eredeti, primordiális tradíciók szerint az Algol ereje a Kundalini energiát reprezentálja.
  Nem véletlen, hogy Medusa haja kígyókból áll. A kígyó a kígyóenergia, az iSTeNi kundalíni erő szimbóluma, és emellett az ősi szimbóluma a gyógyítának és újjászületésnek. Épp, mint a Kígyótartó konstelláció, az Ophiuchus, mely kapcsolatban áll a Medusával. A Kígyótartót, Gyógyító embernek, “Medicine Man”-nek is nevezték, nem véletlenül.
  A medicine, medicina szó ugyanabból a gyökérszóból ered mint a medusa.

  Az Algol másik neve ugyebár Démon Csillag. Az arab szó az alkoholra azt jelenti “démon”. Az alkohol szó az Algolból jön. Másik szó az alkoholra, spiritusz (spirit) azaz lélek. Másik terminus az alkoholra pedig “aqua vitae” azaz életvíz.

  Amit nagyon sokan nem tudnak, köszönhetően a gyilkos judeo-keresztény programnak, az az, hogy “Sátán” és a “Démonok” valójában az eredeti pogány tradíciók istenei, az “emberiség igaz istenei”, akik létrehozták az emberiséget és tudást adtak nekik. Az ősi pogány vallások az emberiség igaz vallásai, és az összes pogány kultúra, kezdve az indiánoktól, a görögökön át a Védikus társadalmakig Sátánt tisztelte teremtő istenként.

  Szerencsére ezt Bobula Ida is bebizonyította:
  http://arjamagyar.blogspot.hu/2014/07/bobula-ida-nagy-szarvas.html

  Sátán neve eredetileg “Örök igazságot” jelent a szanszkrit nyelvben, ami sokkal régebbi nyelv mint a héber. Héberül “ellenséget” jelent. Nem véletlenül nevezték el a zsidók az ellenségüknek. (Akit ez részletesebben érdekel olvasson el minden írást itt: http://keresztenysegleleplezese.wordpress.com/)

  A judeo-keresztény egyház létrehozói az emberiség parazitái, akik azért kreáták ezeket a programokat, hogy minden ősi, eredeti tudást, spirituális tudást elpusztítsanak és helyettesítsék értéktelen, hasztalan judeo-keresztény szeméttel. Nem csak a kereszténység, de a többi ábrahámi program célja is az, hogy spirituális rabszolgaságba döntse az emberiséget. Minderről részletesen a kereszténység leleplezése c. oldalon lehet bővebben olvasni…

  Az Algol csillagot, akár eredeti igaz isteneinket, ugyanúgy befeketítették.
  A gyilkosságot gyakran társítják az Algollal. Spirituális értelemben a gyilkosság a belső energiák transzformációja egy magasabb szintre.
  Algol nem más, mint a nyers, tiszta női energia szimbóluma. Az Algol az Anyatermészet potenciális ereje, magában hordozza a kollektív dühöt, amit ezen energia elnyomásáért és visszaszorításáért érez.

  A judeo-keresztény egyház gyűlöli a női energiát. És ezért is kellett befeketíteni az Algolt is.

  Nagyon sok kiemelkedő alaknak, nagyszerű vezetőnek szerepelt a képletében az Algol együttállva valamilyen bolygóval vagy fontos ponttal:

  Pl. Bormann chart-jában Mars-Algol együttállás volt.
  Saddam Husseinében a Merkúr állt együtt vele.
  George Patton generálisnak a Neptunuszával.
  Nikola Teslának az Uránuszával.
  És Hitlernek pedig a Vertexe áll az Algolon.

  https://hungaryansforsatan.wordpress.com/2015/02/28/some-thoughts-about-algol/

  Az ellenség emberei közt is megfigyelhető egyes vezetőknél, diktátoroknál az Algol, pl. ha minden igaz a kommunista zsidó Leninnél is.

  Az Algol a védikus asztrológia szerint bőséget, gazdagságot, vezető pozíciót hozhat.

  • Figyelj Viki!
   Szerintem te itt valamit nagyon benéztél! Ez az oldal nem egy politikai propaganda oldal, se nem valláskritikai.
   Szíved joga, hogy egybemosd a nácizmust, a sátánizmust és akár az asztrológiát is, ha akarod – a saját honlapodon, és ott kifejtsd fantasztikus meglátásaidat a (védikus) asztróról és Hitlerről vagy Szaddam Husszeinről.
   Ez azonban NEM ennek a fóruma.
   És ha az oldal hangvételét eddig egy picit is megfigyelted a kinyilatkoztatásaid mellett, akkor azt is láttad, hogy itt más a stílus.
   Nyugodtan terjeszd az igét magas lóról, de NEM ITT – mert ha tovább folytatod a trollkodást, pillanatok alatt ki leszel hajítva erről az oldalról Algolostól, mindenestől!
   Remélem eléggé világosan beszéltem!
   Gábor

 6. Marcsi szerint:

  HŰHA, kicsit meglepődtem, na de nem erről akartam írni, hanem az Algolról. Én eddig csak annyit tudtam róla, hogy több olyan öngyilkosnak állt az Algol a Marsán, akiket úgymond ismertünk. Most viszont megnyugodtam, bár nekem semmihez nem áll még csak a közelébe sem, de érdekes amit leírtál. Mindig egy kicsit olyan mumus volt. Én szeretem a Szaturnuszt, igaz jól is áll a horoszkópomban, de én mindig azt mondom, hogy a Szaturnusz egy “JÓ TANÍTÓ”, és jutalmakat is tud osztogatni. Szép napot mindenkinek

 7. Andi szerint:

  Merkúr vagy nem Merkúr… de az biztos, hogy egész héten feltűnően kemény küzdelmeket folytatok a szerződések körül több témában is, szóval ez nálam bejött. 🙂

Ez a weboldal sütiket használ. Az uniós törvények értelmében kérlek, hogy engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás