• ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!Titkok, amiket nem találsz a szakirodalomban
 • ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAGPéldákkal, munkafüzettel, konzultációval
 • LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!Használd a bolygók erejét
ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!1 ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAG2 LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!3
css slider by WOWSlider.com v8.2

Őszi napéjegyenlőség – mi újság migráns kérdésben?

Az elmúlt héten, hetekben több kérdést is kaptam arra vonatkozóan, hogy mi várható migráns kérdésben, milyen jövő elé néz hazánk. Engedve az unszolásnak, most a mundán asztrológia segítségével vizsgálom meg a következő fél évet, kiemelt figyelmet fordítva a menekült-ügyre.

n

Mit és hogyan vizsgálunk?

Először is röviden fussuk át, hogy milyen “peremfeltételekkel” dolgozunk, amikor mundán (a világot érintő) kérdésekre keressük a választ.

Először is helynek Budapestet vesszük, mint az ország fővárosát, utána pedig az őszi kvartál képletet (a Nap Mérlegbe lépése). Tesszük ezt azért, mert a tavaszi napfordulókor, amikor a Nap a Kosba lépett, a tavaszi kvartál aszcendense Nyilas volt, ami változó jegy lévén csak féléves távlatra jelzett előre. Így a második félévre új képlet kell.

Házrendszernek sokan az egész jegyes házakat veszik (jegy=ház), ami jóval tisztábban mutatja a kapcsolódásokat, mivel így a fényszögek jegy szerint is megfelelően alakulnak. Így teszünk mi is.

Mundán képlet értelmezése során lényeges, hogy ne maszatoljunk, ne nézzük a dolgokat “lelki nézőpontból”, ne használjunk világos fekete és sötét fehér árnyalatokat, hanem törekedjünk az egyértelmű, világos, igen-nem jellegű megkülönböztetésre – feltéve, ha azt akarjuk, hogy valami tényszerűt is kibogarásszunk a képletből. Ez persze azzal a veszéllyel is járhat, hogy derekasan mellétrafálunk – de ez benne van az asztrológia  paklijában. És ha magunkévá tesszük a védikus asztrósok egyik kedvenc mondását – a hiba az asztrológus műve, a helyes értelmezés viszont az istenek kegyelme -, akkor lehet, hogy megjön a bátorságunk is. 🙂

n

Mit kezdünk a migránsokkal?

Az alábbi képlet a föntiek szerint felállított őszi kvartál képlete, ami Magyarország következő félévére mutat előrejelzést (a rossznyelvek ezt “jóslásnak” veszik, erősen pejoratív értelemben, ám mi velük nem foglalkozunk 🙂 )

Oszi.kvartal

n

Az aszcendens (az 1. házzal együtt) és ura maga az ország és lakossága – azaz mi magunk. Itt most Skorpió az aszcendens, ura a Mars (nem elírás, nem Plútót akartam írni!), aki a 10. házban a legeleváltabb (legmagasabban lévő) bolygó, helyzetileg erős, bár a Szaturnusz kvadrátja azért lényegesen meggyöngíti. Minőségileg is jó állapotban van, hiszen van egy terminus és egy arculati uralma. Ez nem rossz jel.

n

>>> Asztrológiai oktatócsomag az alapoktól, hogy képben legyél

n

Ki a Szaturnusz, aki a 2. házcsúcson (kvadráns házrendszerekben még az 1. házban!) a nehézségeket okozza? A 3. ház ura, azaz a tömegközlekedés ill. a szomszédos országok! Ezt a migráns helyzet kapcsán látjuk is: az országon átmenő migránsok megbénítják a tömegközlekedést és a szomszédos országból jönnek. Ez komoly pénzügyi gondot, kiadást okoz nekünk (de ha az 1. házban állónak vesszük, akkor is az ország működését gátolja). Az, hogy a Szaturnusz épp jegyhatáron van (épp most lépett át a Nyilasba), a helyzet megváltozását jelenti. Míg a Skorpió végén csak egy terminus uralma volt, a Nyilasban már triplicitás uralma lesz – azaz ez a nehézség minőségileg javulni fog. A Szaturnuszt a Jupiter uralja, aki az 5. ház ura is, így arra következtethetünk, hogy diplomáciai úton sikerül az ország helyzetén könnyíteni, de azért a nehézség alapvetően megmarad (a kvadrát nem tűnik el!).

Ugyanakkor a Szaturnusz a 4. ház ura is, aki itt a kormány ellenzékét képviseli. A képletből azt látjuk, hogy az ellenzék “jaj, szegény elnyomott migránsok”-hozzáállása (3. ház: sajtó, közvélemény) komoly gondot okoz az országnak. És mielőtt áteveznénk a szubjektív politikai véleményformálás veszélyes vizeire, leszögezem, hogy ezt a képlet mondja a Szaturnusz-Mars kvadrát révén! Minthogy a Szaturnusznak van méltósága, arra is lehet számítani, hogy az ellenzék megmarad a “kötelező” bírálatoknál, de nem fog szembemenni teljes vállszélességgel a kormánnyal (azaz nem akarja most a migrációs válságot kormánybuktatásra használni). Főleg amiatt, mert egy nagyon pontos szextillel kapcsolódik a Naphoz, a 10. ház urához – azaz a kormányhoz. Nem kizárt – bár csodaszámba menne -, hogy a színfalak mögött az ország érdekében megegyezés születik.

A Nap épp most lépett a 12. házba, ami mundán képletekben az ország titkos ellenségeit, kémeket is jelent. Érdekes egyezés, hogy a 12. ház és a 7. ház – nyílt ellenségek, háborús helyzet – ura a Vénusz. Ezek szerint az ország nyílt és titkos ellenségei ugyanazok, és a Vénusz szintén elég erős a 10. házban – nem úgy, mint a kormány a 12-ben. Azonban mivel uralmi recepcióban vannak, nem ártanak egymásnak. Ez megint csak jó jel. Az azonban már nem, hogy a Nap esésben van a Mérlegben, így nehezen fér hozzá az erőforrásaihoz – olyan, mintha teljesen meg lenne kötve a keze.

No de mit csinálnak mindeközben a migránsok? Őket a 9. ház ura, a Hold képviseli. Itt fölmerülhetne még a 12. ház is, mint a hajléktalanok jelölője, de az ura, a Vénusz túl erős ahhoz, hogy jelen helyzetüket leírja – emellett a Hold a néptömegeket jelöli, aki most exilben van. Ez jól leírja a helyzetüket: idegen földön, távol az otthonuktól, kiszolgáltatott helyzetben. Mindamellett a 3. házban, a (tömeg)közlekedés házában épp a (gyors) átutazásukra utal.

Azonban ennél a pontnál vigyázni kell, mert a Plútó is a 3. házban van, aki egyebek mellett a terroristákat is jelöli. A retrográd Plútó közel a Holdhoz mutathatja azokat az Iszlám Államból visszatérő terroristákat, akik a tényleges menekülőkkel, bevándorlókkal vegyülve utaznak vissza európai “hazájukba”. Ők sajnos elég sokan vannak (a Jupiter trigonja növeli a számukat és erősíti a Plútót), és közvetlen hatást gyakorolnak az országra (a Plútó szextilje az ASC-re). Figyelemreméltó, hogy a Plútó együttáll a Nunkival, a Nyilas egyik csillagával, ami a vallási irányultságukra mutat rá.

Eléggé aggasztó a Hold kvadrátja az Uránusszal, ami a felforgatókkal, zavargások okozóival való kapcsolatot jelzi. A Hold legutolsó fényszöge az Uránusszal volt, így ez a migránsokra legutóbb gyakorolt hatást mutatja. Az Uránusz nagyon pontos trigonja a Vénusszal kifejezheti azt is, hogy az ország titkos ellenségei (12. ház ura) támogatják ezeket a felforgató csoportokat.

Vegyük észre azt is, hogy a Hold üresjáratos – azaz nem fog már a jegyben új fényszöget kialakítani. Ez arra utal, hogy a migránsok helyzete – és e tekintetben az ország helyzete – sem fog lényegesen módosulni. Azaz a tömeg hömpölygése a következő félévben (ősz, tél) is folytatódni fog, további komoly – elsősorban anyagi – nehézségeket okozva az országnak.

Köszönöm, hogy az alábbi gombbal ajánlod a cikket barátaidnak, ismerőseidnek!

Ez a tartalom nem érhető el.
Légy szíves engedélyezd a sütiket a böngésződben.
Both comments and pings are currently closed.

13 hozzászólás a(z) “Őszi napéjegyenlőség – mi újság migráns kérdésben?” cikkhez.

 1. Misztikus szerint:

  Kedves Gábor, mindeddig érdeklődve olvastam az írásaidat mert érdekesek voltak a magyarázatok, de ez után az írás után leiratkozom a hirleveledről mert ez nagyon kiábrándító volt. Saját magad nevezed írásod “jóslásnak” pedig csak arról humbukolsz ami eddig történt, tehát nem mondtál a végén semmit. De a legfőbb probléma hogy elfogult vagy, nyilvánvalóan nacionalista, márpedig egy asztrólógusnak ilyent nem lenne szabad tennie. Ha nem bírsz egy témát állásfoglallás és bújtatott célzások nélkül írni akkor talán jobb ha nem írsz semmit. Talán hiba volt ez az egész írás, és nem gondolom hogy az olvasók téged levelekkel bombáznak hogy “lécci old már meg ezt a migráns kérdést”…

  • Marcsi szerint:

   “Misztikus” Biztos, hogy senki nem bombáz senkit, hogy oldja meg a migráns kérdést, mert az a kormány dolga. De miért nem lehet véleménye bárkinek a kérdésről? Miért lesz rögtön nacionalista, vagy rasszista, ha nem akarja, hogy az országában megjelenjenek a terroristák? Ha hallgatnád akár a tv-ben, vagy a rádióban azoknak az embereknek a véleményét, akik pontosan ilyen dolgokkal foglalkoznak, akkor tudhatnád, hogy ezek a félelmek teljesen jogosak. SAJNOS Már az ország területén vannak a terroristák, akár tetszik neked, akár nem. Azt is tudjuk, hogy a migránsokkal jöttek be az országba, az ölükben egy kisgyerekkel. Azért mert nem érted az írás lényegét, talán keresd magadban a hibát.

   • Bernátné benevját Margit szerint:

    Misztikus!!!!!

    Valószínű neked nem szabadna asztrológiához közeledned. Akit ennyire bekebelez egy párt, mint téged a szocik, az nem lehet hogy jól lássa a világ dolgait. Egyoldalúan meg minek nézed?????

  • “Kedves” Misztikus!
   Ha eljutottál volna a cikk végéig, akkor láttad volna az utolsó bekezdésben, hogy mi vonatkozik egészen konkrétan a következő félévre. Nevezetesen az, hogy lényeges változás a mostanihoz képest nem várható – tehát nem lesz háború, mert pl. erre vonatkozó kérdést is kaptam.
   A másik fölvetés, hogy “milyennek kellene lenni egy asztrológusnak”, nem hiszem, hogy a te tiszted eldönteni. Nézd végig a történelem nagy asztrológusait (pl. Lilly-t) és életüket, és majd el fogsz csodálkozni, hogy milyen nézeteik voltak. Az asztrológus is ember, a saját meggyőződésével – amit (ha van benne gerinc) ugyanúgy képvisel, mint bárki más. Ezt tetted te is a fönti hozzászólásoddal, csak gyáván a netes arctalanság pajzsa mögé bújva.
   Bizonyára észrevetted, hogy ez az én blogom, ami az én hozzáállásomat, értékrendemet, hitrendszeremet, világnézetemet közvetíti. Deklaráltam közvetíti, mert nem akar se “megfelelni”, se mindenkinek tetsző képet festeni, se rózsaszín papírba csomagolni az asztrológiai következtetéseket.
   Ebben a cikkben igyekeztem a tényekről írni, amit alá is támasztottam asztrológiai érvekkel; az hogy az eredmény nem tetszik neked, vagy hogy Ausztriából teljesen máshogy látjátok a hazai helyzetet, már nem az én dolgom. Szerintem az volt a hiba, hogy föliratkoztál a hírlevelemre – de látom, ezt a csorbát már kiköszörülted 🙂
   És ha már annyira az igazság megmondójának tartod magadat, legalább a nevedet vállalhatnád, amikor burkolt üzenet formájában anyám állapotát firtatod – aki, hál Istennek teljesen jól van! 🙂

 2. Medea szerint:

  Korrekt bejegyzés! 🙂

 3. Andi szerint:

  Nagyon jó kis cikk! Szép példa arra is, hogy hogyan kell értelmezni egy horoszkópot az országra vonatkoztatva. És engem meg is nyugtatott:-).
  Köszi

 4. Irmi szerint:

  Köszönöm az elemzést. Most egy kicsit meg is nyugodtam, hogy legalább olvastam valami asztrológiai elemzést róla, meg ez a Plútó ott bizony nagyon aggasztó is… bár nem meglepő számomra. :/ És az sem, hogy az immigránsok tovább fognak hömpölyögni Európába, bár reméltem, hogy talán az elemzés valami blokkot mutat majd … mert nyilvánvaló, hogy ezt az immigránsáradatatot Európa nem fogja tudni kezelni, ha tovább folytatódik, és azoknak az országoknak a helyzetét se oldja meg, ahonnan ezek a tömegek kiáramlanak.

 5. Ircsi szerint:

  Kedves Gábor, az idő Téged igazol majd. Pontosan az történik, amit leírtál.

 6. Klódi Julianna szerint:

  Köszönöm a fejtágítást,bár engem az a Plútó eléggé aggaszt,már csak azért is mert szintetizál,mágikus képességeit rosszra használja!A marstól kapja a tüzet,a Naptól az egót!Szerinted mikor oldóthat ez a felállás? 😞

 7. Klódi Julianna szerint:

  Bár kicsiny hazánk a nyilasban otthon van!De legalább mostanában kibújik a szög a zsákból!Úgyis monhatnám kiborul a bili,a sok hazugság felszire kerül,és hát minden nagy változást káosz előz meg!!!De ki látja a végét?Te látod? 😳

 8. Ildikó szerint:

  Kedves Gábor!

  Nekem tetszett ez az írás is.
  Lehetne, hogy a legfőbb célországról, Németországról is írj hasonlót? Sőt, szívesen olvasnék asztrológiai írást Szíria helyzetéről is.
  Én kíváncsi vagyok és továbbra is szívesen olvasom az írásaid.

 9. Adastra szerint:

  Kedves Gábor!

  Bár múltkor én is ki lettem itt átkozva az oldaladon hozzászóló által(hogy ide milyen emberek járnak! és minek olvasnak asztrológiát! na mindegy). Szóval mint okl. asztrológus kolléga csak 1-2 szakmai kérdésem lenne:
  1. A Mars-Szaturnusz kvadrát oké, hogy nem “tűnik el” a félév végéig, de mivel távolodó, erősen gyengülni fog szerinted nem?
  2. A másik, hogy a migránsok vajon miért nem a 7.h.mint ellenség? Pláne, hogy Vénusz, azaz az iszlamisták, ahogy mondtad. És nem is olyan gyengék, ahogy mutatják magukat. Szóval miért a Hold jelzi őket szerinted?

  Köszi előre a szakmai választ! 🙂

  • Kedves Eszter!

   Igen, a Mars-Szaturnusz kvadrát távolodó, ezért valóban gyöngül. Erre utaltam is a cikkben, bár nem ezt hangsúlyozva (“ez a nehézség minőségileg javulni fog”) – de tény, hogy a lesújtó hatás akcidentálisan is gyöngül.

   A migránsok, itt mint külföldiek (9H) szerepelnek, mert véleményem szerint zömük nem az ország ellenségei, hanem egy szerencsétlen, jobb sorsra, emberi körülményekre ill. gazdasági előnyökre vágyó, átvonuló tömeget jelent, akiket a nagypolitika meghatározó erői mozgatnak, terelnek szervezetten Európa felé. Így valójában ez a láthatatlan, ám kikövetkeztethető erő az ország ellensége – ezért sem véletlen, hogy a 12H és a 7H ura megegyezik.
   Emellett a Hold helyzete és állapota jól leírja ezt a hömpölygő, de jól kommunikáló tömeget. És az, hogy a Hold exilben van, utal arra is, hogy nem akarnak beilleszkedni, mert nem nyitottak a célország kultúrájára, hanem hozzák a saját vallásukat, nyelvüket, szokásaikat.

Ez a weboldal sütiket használ. Az uniós törvények értelmében kérlek, hogy engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás