• ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!Titkok, amiket nem találsz a szakirodalomban
 • ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAGPéldákkal, munkafüzettel, konzultációval
 • LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!Használd a bolygók erejét
ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!1 ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAG2 LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!3
css slider by WOWSlider.com v8.2

Sötét házak homályában – a 8. ház

Legutóbb a 6. ház viselt dolgaival foglalkoztunk, most ismét veszélyes vizekre evezünk: megnézzük a 8. házat, a halál házát. Ezzel az írással nem célom, hogy az asztrológiai alapelveket “átfényezzem” és tartalmát emészthetőbbé, “szerethetőbbé” tegyem annak reményében, hogy így többen fogják  a honlapomat olvasni. Manapság, amikor az “igen” apróbetűs értelme az, hogy “nem!”, úgy gondolom, hogy szükség van az őszinte beszédre – az asztrológiában is!
Úgyhogy csak akkor olvasd tovább ezt a cikket, ha nem idegenkedsz az egyenes beszédtől.

 

Mi leselkedik ránk? Maga a halál?!

Brrr, még leírni is szörnyű…, és sok helyen bizonyára istenkáromlásnak tűnik, ha egy asztrológiai elemzésben megjelenik a halál, mint fogalom. Jelenleg pedig a média igencsak előszeretettel alkalmazza a halál rémét, hogy a jobb sorsra érdemes nagyérdeműt ezzel riogassa (esti hírek: összedőlt, fölgyulladt, frontálisan ütközött, elrabolták, leszakadt, maga alá temetett, elárasztott, megmérgezett stb-stb., és a vége: sok-sok halott). A másik oldalon viszont megjelenik az ellentételezés: “Te ezalól kivétel vagy!” (reklámok: ilyen gyógyszer, amolyan kozmetikum, emilyen wellness hétvége, ami mind ahhoz vezet, hogy nagyon hosszan, boldogan és egészségesen éljünk).

Pedig azt mindannyian tudjuk – még ha igyekszünk is nem tudomást venni róla –, hogy születésünk tényében benne van, hogy meg is fogunk halni. A kérdés tehát nem a halál ténye, hanem az, hogy mit kezdünk vele. A régi korok emberei (gondoljunk pl. a sztoikusokra vagy keleten a buddhistákra, sintó hívőkre) az életet igyekeztek a mindennapokban megragadni, és azt annak teljességében megélni. A cél az volt, hogy amikor értünk jön a Kaszás, nyugodt lelkiismerettel nézhessünk a szemébe, mert életünkben “megtettük, amit meg kellett tenni”. Emiatt a halál nem volt tabu téma (ahogy az ma bizonyos asztrológiai iskolákban annak számít), mert akkoriban az emberek zöme tisztában volt vele, hogy a Lelke halhatatlan, és az elnyűtt test burkából szabadulva, kis pihenő után, másik fizikumban folytatja.

Hajdanán a nyugati asztrológiában a halálhoz roppan gyakorlatias módon viszonyultak: arra használták, hogy megállapítsák, milyen hosszú lehet maximálisan az illető élete. Nem azért, hogy az orra alá dörgöljék, hogy mikor fog meghalni, hanem hogy reálisan tudjon tervezni az életével. Amikor külföldre megyünk kirándulni, többnyire megtervezzük, hogy ide-oda ellátogatunk, hogy ezt meg azt megnézzük. Az élet is hasonló: vannak események, amiket betervezünk és igyekszünk megvalósítani, vannak, amit hiába is terveznénk, nem lesz rá módunk.

A maximális élethossz természetesen nem sorsszerűen bekövetkező dátum, mert “kiszállási pontok” többször is megjelennek az életünkben. Inkább arra vonatkozik, hogy ha jól gazdálkodunk a kezdeti energiánkkal – és ezt keleten a születési ki/csí-vel jellemzik -, akkor meddig élhetünk jelen életünkben. Ki hogy van vele, de én pl. jobban szeretem, ha nagyjából sejtem,  milyen időbeli és térbeli keretek közt mozoghatok,  mert akkor lehetőség van abból a legtöbbet kihozni. A másik oldalon ott ácsingózik a csalfa, vak remény, és az illúziók garmadája, amik megtiltják, hogy még csak gondoljunk is a halálra.

 

8. ház – lenni vagy nem lenni?

Ez bizony a halál háza, és nem a transzformációé (hacsak nem tekintjük a fizikai testünk levedlését egyfajta transzformációnak), se nem a szexé. Ez utóbbit könnyen beláthatjuk: ha az 5. ház az öröm és annak minden formája, akkor vajon a szex miért kerülne a fájdalom területére?! Elég bizarr társítás…

Igen, a 8. ház jelentéséhez hozzátartozik a fájdalom, gyász és a félelem is – gondoljunk csak bele, minden félelmünk alapja a halálfélelem. Aki (valóban) nem fél a haláltól, az semmitől sem fél! Ma inkább azt mondják “Jobb félni, mint megijedni!”, régen viszont úgy tanították, hogy “Ne félj semmitől!” És ugyan miért is lenne praktikusabb az állandó, látens félelem?!

Jó hír, hogy a 8. háznak is van hátsó kijárata, ahol menekülőre foghatjuk a dolgot! Ha nem akarunk a halállal, mint értelmezéssel foglalkozni, megtehetjük a másodlagos jelentések vizsgálatával. Ezek az örökség, hozomány, a társ/ellenség/más emberek pénze, ingósága, de a banki kölcsön és a kiadások is. Ez a levezetett (derivált) házak jelentéséből adódik.

Ennek lényege tömören annyi, hogy ha a horoszkóp egy adott házát az I. háznak tekintjük, akkor az attól számított házak eredeti jelentése adódik hozzá a kiindulási házhoz. Tehát a 8. ház a VII-től vett 2. ház, azaz a társ/ellenség/mások (VII.) pénze, javai (2.) – ebből adódik, hogy a banki kölcsön is más (a bank) pénze, csak most nálam van ill. hogy a hozomány a feleségemtől származó pénz, javak.
A technikával tovább játszva, a 8. házra még a következő jelentések adódnak (amelyeket főleg a horary-ban lehet kiválóan alkalmazni): testvérem betegsége (3+6); apámtól való mostohatestvérem (IV+5);  gyerekem földjei, ingatlanjai (5+4); főnököm pártfogói (X+11); barátom főnöke (11+10); titkos ellenségem külföldi útja/vallása (12+9).

A szokásos ház-jegy-bolygó téves analógia miatt (erről is írtam a legutóbb) csőstül jön a 8. házba minden, ami valahogy a Skorpióhoz ill. a Marshoz/Plútóhoz tartozik (pl. titkok, homályos dolgok, lelked rejtett oldala, orgazmus) – ezek inkább csak arra való próbálkozások, hogy kihúzzák a halál méregfogát… inkább kevesebb, mint több sikerrel.

 

8. házas értelmezések

Az ókori/középkori rendszerekben külön technikát használtak az élet lehetséges hosszának meghatározására. Ez egy meglehetősen bonyolult eljárás, ami alapján (pontos ASC mellett!) nagyjából évre pontosan meg lehet határozni a halál idejét. A mai gyakorlatban ennek igen komoly és megalapozott kérés/kérdés esetén van csak létjogosultsága, és nagyfokú asztrológiai jártasságot feltételez. Bár a saját képletemet megnéztem ezzel a módszerrel, másnak eddig még nem tettem, és nem is tervezem.

További értelmezési lehetőség, hogy megnézzük a 8. házban álló bolygókat: mi jellemzi a más pénzéhez (örökség, adósság, társ/partner pénze stb.) való viszonyunkat, van-e lehetőségünk ezen a területen. A 8. házban álló bolygó, mint jegyúr beviszi az uralt házat a 8-ba: megmutatja, hogy mi az a terület, ami félelmet kelt bennünk, illetve mi az örökség/más pénzének forrása.

Emellett fontos az is, hogy hol van a 8. ház ura. Azon a területen jelentkezik/jelenik meg a mások pénze, javai, erőforrásai.

Köszönöm, hogy az alábbi gombbal ajánlod a cikket barátaidnak, ismerőseidnek!

Ez a tartalom nem érhető el.
Légy szíves engedélyezd a sütiket a böngésződben.
Both comments and pings are currently closed.

31 hozzászólás a(z) “Sötét házak homályában – a 8. ház” cikkhez.

 1. Szűl.1952.07.29.23.50 kb, Azt szeretném tudni,hogy most a szaturnusztól mit várhatok,ugyanis qadrádba van az oroszlánnal. eddig semkényeztetett el.mit várhatok még?,,?

 2. zsuzsa szerint:

  Kedves Gábor!
  8. házban álló Plutó és felszálló holdcsomópont eleve determinál?
  A Plutó ha rálép az ascendensemre, ez csak rosszat jelenthet?(még nem szeretnék meghalni)
  Köszönöm!

  • Kriszta szerint:

   Kedves Gábor,

   jó ideje figyelem a honlapot, nagyon sok hasznos infot találni benne, hugomnak 8as házas Napja van, most a 3. gyereke után kezdett igazán félelmeivel, leginkább a halálfélelmével foglalkozni, mit jelent igazán egy 8as házas nap? A félelmekkel való megküzdést és felemelkedést, vagy konkrétan a saját halálának feldolgozását, arra való felkészülést? Mit kell ehhez még megvizsgálni?
   Köszönettel,

   T. Kriszta

 3. Meli szerint:

  Kedves Gábor!

  Nekem a 8. házam az Oroszlánnal kezdődik, és a Szűzben fejeződik be. Ráadásul a ház 2 ura is a 8-asban van. A Merkúr az Oroszlán 21 fokán kvadrátban az 5-ös Holddal, és egy gyengébb szextillel az MC-n lévő Vénusszal a Mérlegben. Plusz egy trigon az Nyilas aszcendensre. A Napom pedig együttállásban a Szaturnusszal, a Szűz 1 és 4 fokán. 45 fokos fényszög a Mars-Plútó-Vénusz együttállásomra az MC közelében.

  Mit jelenthet ez?

  Köszönettel: Meli

 4. Mona szerint:

  Ez egy nagyon érdekes és fontos téma amit írtál Gábor. A régi időkben nem csak, hogy nem féltek a haláltól, de nem is titkolták így az asztrológusok, mint most….és nem volt tabu téma. Miért ne tudhatná bárki azt (aki kérdezi, mert igenis kíváncsi rá!!), hogy kb meddig tervezhet? Én hiszem azt, hogy ahogy a kezdet adott, a halál legvégső dátuma is az és ez igenis látható egy horoszkópban. A kilépési pontok is adottak és ebben a lélek, szabad akarat dönthet, hogy marad vagy megy. De mivel ezek a pontok nem ezer százalékosan bekövetkező pontok, így miért ne lehetne valakit figyelmeztetni, hogy ebben az időben pl legyen körültekintő, vigyázzon a közlekedéssel, vagy támadási lehetőségekkel, vagy legyenek életcéljai…stb….nyilván nem azt mondja az ember hogy meghalhatsz ebben az évben, de ha valami elkerülhető akkor azt nem ártana tudni. És én őszintén szólva túlzásnak tartom az asztrológusok nem nyilatkozását ezzel kapcsolatban. Miért végezzen valaki asztrológusi tanfolyamot azért, hogy megtudja ezeket a dolgokat, vagy még rosszabb, ha valaki önmaga innen-onnan vett infókkal kezdi el számolgatni a saját életét. Mindenki megérzi ha kilépési pontja van szerintem, főleg akik foglalkoznak saját fejlődésükkel és ha tudom azt, hogy pl nekem az van, akkor önmagamba fordulva eldönthetem, hogy akarok-e maradni, vagy sem. De a végső pontban már nincs jelentősége a szabad akaratnak. A külföldi asztrológiában sokkal nyitottabb ez a téma és én pl mindig megkérdeztem az asztrológust, hogy kb meddig tervezhetek, mert nekem fontos és olyan Skorpiós dominanciával foglalkozok is ezzel a témakörrel….de konkrét választ nem igazán kaptam. Szóval ha valaki tudni akarja akkor igenis meg kellene mondani neki, legalább annyit, hogy lesz-e öreg ember, vagy pl 70 éves.

 5. Sára szerint:

  Kedves Gábor!
  Imádom ezt a cikkét is, mert eddig pont ennek a háznak az Ön által megcáfolt jelentéseit ismertem! 🙂
  A születési horoszkópomban a 8-as házban a Chiron található a Bikában, semmi más, viszont a július 4-én kezdődő szoláromban jó nagy tömörülés lesz a 8. házban, a Mars, Jupiter, Nap és Merkúr is odaköltözik egy évre. Kicsit félek, hogy ez mit jelenthet… akár halált is a környezetemben? 1979. július 4-én 11.25-kor születtem Budapesten, de Maastrichtban élek, oda kalkuláltam a szoláromat. Ön szerint mire számíthatok?

  Köszönettel,
  Tóth Sára

 6. Ádám Zsuzsa szerint:

  Kedves Gábor!
  Ha a 8. ház ura az I. házban (közel a z Asc-hez)az Uránusz… akkor hol van a mások pénze? Látnom kellene? Zs.

 7. Edem szerint:

  Kedves Gábor

  Tudom ,hogy leírtad nem szeretnéd senkinek se a halálát előre el mondani de nagyon úgy érzem ,hogy nekem a képletemben nem a természetes halál van megírva.Sajnos elég korán is lesz ennek az életemnek vége.Ha csak egy picit is tudnál róla nekem mondani nagyon nagy segítség lenne számomra válaszod előre is köszönöm.1988.05.18 kazincbarcika

 8. edina szerint:

  Kedves Gábor!
  Nekem a 8-as házam a Halak jegyével kezdődik, a 8-as ház ura a Neptunusz a 3-as házban van. A Jupiter az 5-ös házban van. A 3-as házas Nap együtt áll a Neptunusszal és a Hold is a 3-as házban ál együtt a Neptunusszal. Ez számomra nem hiszem, hogy pénzt hoz, vagyis a társamnak a pénze a 8-as házban, de a társam már 29 évesen meghalt, de előtte sem sok pénzt hozott haza. A 2012 szolárba a 8-as házba van a Vénusz a Neptunusz a 2-es házban szemben áll a Vénusszal. Anyagi veszteség, vagy műtét? Mi várható ezzel a szembenállással?
  Válaszod előre is köszönöm
  Üdvözlettel
  Edina

 9. Éva2 szerint:

  Kedves Gábor!

  A halál csak egy ujabb lét kezdete, se több, se kevesebb!
  Köszönöm szépen irásod.
  Üdvözlettel: Éva

 10. Pokorni Pálné szerint:

  Kedves Gábor!
  Nagyon tetszenek a hírlevelei, bár én nem vagyok jártas az asztrológia területén, de sokat segít abban, hogy a belső világomra odafigyeljek.
  Nagyon is egyetértek azzal, hogy a halál időpontját nem mondják meg, hiszen ez a hátralévő életére az embernek nyomasztóan hatna. Véleményem szerint úgy kell élnünk, hogy mindig fel legyünk készülve a nagy utazásra.
  Nagy tisztelettel: Erzsébet

 11. Kedves Hölgyek!

  Általánosságban írom, hogy a képletből kiragadott egyes bolygók/helyzetek stb. nem itélhetők meg a maguk összetettségében, csak a horoszkóp teljes környezetében. Ahogy egy regényből sem értjük meg a teljes sztorit, ha csak egy fejezetet olvasunk el a közepéből, úgy egy radix elem sem fog pontos választ adni, ha nem nézzük és értelmezzük a TELJES KÉPLETET.
  Azért pedig bocs, hogy nem kezdek neki teljes képlet-elemzésnek 🙂

  Zsuzsának: a felszálló holdcsomópont a karmikus sorsfeladatunkat jelzi, és az urával együtt kell nézni. A tranzit Plútó a ASC-en nem kell, hogy halált jelentsen, “általánosságban” lehet a személyiség átalakulása is – ha azt a nagyobb ciklusok is alátámasztják.

  Egyébként, mint írtam, a halál időpontjának megállapítása elég komplex feladat, “ránézésre” semmilyen képletből nem lehet biztonsággal megállapítani. (Megérezni, intuitívan ráérezni lehet, hogy lehet, de az már inkább a látók/jósok területe, mintsem az asztrológusoké.)

  Krisztának: azt kell megnézni, hogy mit jelöl a Nap a képletben. A Nap nem kiemelt képlet-elem (bár bizonyos szempontból az), elsősorban valamilyen háznak az ura – és a saját házát viszi bele a 8. házba. Továbbá fontos, hogy milyen erős a Nap, és kikkel áll fényszög kapcsolatban. A Nap univerzálisan egyébként a hírnévhez kapcsolódik.

  Monának: egyetértek, szerintem is ez a “korrekt” hozzáállás. Vagy az, ha beismerjük, hogy fogalmunk sincs.

  Sárának: a Chiron a karmikus sebek jelölője, és lehet, hogy valamelyik előző életében volt egy olyan “különleges” halála, ami mély sebet ejtett a lelkén. Az ura/almutenje házhelyzete erről bővebb felvilágosítást ad.
  A szolár gyakorlatilag nem más, mint egy tranzit, és az élethossz kérdésében messze nincs olyan szerepe, mint a folyamatos előrejelző módszereknek – inkább csak azt megerősíti; úgyhogy ne féljen! Az egyébként sem old meg semmit.

  Zsuzsának: én inkább a Szaturnuszt nézném, hogy hol búvik meg a mások pénze.

  Edemnek: ha azt mondanám, hogy “holnap” – annak biztos nem örülnél. Komolyra fordítva: fogalmam sincs. Ha végig is elemezném a képletedet, akkor is kellene a pontos(!!!) születési időpont – enélkül az egész fabatkát sem ér. Ahhoz viszont meglehetősen fiatal vagy, hogy a halál közelségével foglalkozz. Inkább éld meg a sorsodat MOST – a maga teljességében!

  Éva2-nek: jól mondod, amikor valami befejeződik, azonnal elkezdődik egy új dolog.

  Erzsébetnek: igen, a sztoikusok vagy pl. a szamurájok is ezt vallották, amikor a halál bekövetkeztének tudatában a jelenre koncentráltak. (“Ha ma meghalnál, sajnálnád-e, hogy nem tettél meg mindent, amit megtehettél volna.”)

  És akit a halál gyakorlati tanítása érdekel (azaz, hogy hogyan éljük az életünket magasabb szinten a halál tényének elfogadásával), annak javaslom a Hagakurét, egy XVIII. sz-i japán forrást, amit szamurájoknak írtak. A szellemisége inkább a harcos lelkületűeknek szól, és nem az angyalváró Hamupipőkéknek:

  http://szenzar.hu/konyv/busido-bushido/hagakure-a-szamurajok-kodexe/

  Gábor

 12. Klára szerint:

  Kedves Gábor,
  ha a halakban kezdődő 8. ház üres, de a Neptunusz a radix 4. házában áll, akkor az a 8. ház 8.háza? Mit kell ezalatt érteni?

  • Kedves Klára!

   A 8. ház 8. háza a 3. ház, függetlenül attól, hogy áll-e benne valami vagy sem. A 8. ház 8. háza lenne a “halál halála”, bár ennek nagyon korlátolt gyakorlati értéke van. Ha nagyon rá akarunk erőltetni valamit, akkor a “másoktól származó pénz vége” is lehetne, de a 3. háznak azért vannak értelmesebb jelentései is.

   Gábor

   • Klára szerint:

    Kedves Gábor, köszönöm válaszod, de nem erre gondoltam.

    Ha üres a halakban kezdődő 8. ház, gondolom, az nem jelent örök életet. Mit jelenthet ha a ház ura a Neptun a radix 4. házában áll?

    Köszönettel
    Klára

    • Kedves Klára!

     A IV-ben lévő 8. ura többféleképpen értelmezhető:
     – mások pénze/családi örökség az édesapádhoz/apai rokonokhoz kerül
     – az apai ágadon valakinek nehéz élete van/korán meghal
     – a halál otthon fog érni
     – az apai végrendelet téged is érint

     Én azonban azt a házat nézném, amiben a Jupiter áll.

     Gábor

 13. Meli szerint:

  Kedves Gábor!

  Köszönöm a hozzászólást a sok kérdésre! Tényleg be kell látni, hogy itt nincs lehetőség egy részlet kiragadása után mondani valami találót, és sajnos én is bő lére eresztettem a kérdésem. Rövidebben próbálom. Mit jelent az, ha valakinek a 8-as házban van maga a ház ura?! Csak általánosságban!

  Köszönettel!

  • Kedves Meli!

   Az, hogy a ház ura (nálad a Nap) a saját házában van, az azt jelenti,hogy ő jellemzi a legjobban a házat (Nálad a 8. házat). Ez a Nap, ha együttáll a Szatunusszal, akkor a Nap elégeti a Szaturnuszt, a Szaturnusz meg lesújtja a Napot – amolyan adok-kapok jelleggel. Tehát, így nagy vonalakban az látszik, hogy a másoktól származó pénzre/örökségre elég kis hatásfokkal tudsz támaszkodni.

   Gábor

 14. Meli szerint:

  Légyszíves mindenképpen válaszolj egy “sorstársadnak”, aki szintén szűz-nyilas, 9-es házibulival, csak nálam a 8-asban is megy az afterparty! 🙂

 15. Peter szerint:

  Szerinted én milyen viszonyban vagyok a halállal,illetve a gyilkolással.Skorpió aszcendenssel+8.házas Marssal a Rákban?

 16. Edit szerint:

  Kedves Gábor!

  Ahogy így néztem az áprilisi energiákat, észrevettem, hogy itt e hónapban jön egy jó durva Skorpió telihold 25-én.
  IC-MC tengely Nap-Mars konj. opponálva a Hold-Szaturnuszt, stb. ….

  Igyekszem sosem programozni magam, de most azért kitettem a vészvillogót, hogy Skorpióként – ráadásul aktív a Karmám jelenleg – a lehető legsimábban vészeljem majd át e napot.

  Érdekelne a véleményed, hogy Te mi mindent látsz itt figyelmeztetőleg.

  Köszönöm.
  Edit

 17. Edit szerint:

  Kedves Gábor!

  Egy kérdés csupán amit hol máshol is lehetne feltenni természetesen, mint a 8.sötét-halál ház bejegyzések között …

  Mars-Merkúr kvadrát érdekel és ennek analógiái.
  Mire vigyázzunk ha egy ilyen aspektus közeleg, majd bepontosodik?
  Amik nekem Mars, Merkúr szignatúraként eszembe jutottak azok a következőek: tüdőgyulladás, szívinfarktus,fulladás, baleset, lövés, szúrt seb, elvérzés, őrület, gyilkosság, öngyilkosság, támadás,-szóváltás,- és verekedés …

  bbrrr … még kimondani is rossz ezeket, viszont analógiákként jó tudni és legfőképp odafigyelni ezekre, merthogy azért ez ha úgy áll, lehet valóban brutál előjel – ÉS bárki radix képletében, életében … -.

  Érdekelne milyen betegség és veszélyforrás analógiákkal jellemeznéd még ezt az aspektust és hogy hogyan tudunk védekezni ellene – egyáltalán lehetséges-e a védekezés vagy csak tompítani tudjuk a lecsapódását -.

  A sötét, mélységes dolgokból lehet a legjobbakat tanulni! …

  Köszönöm.
  Edit

  • Kedves Edit!

   Alapvetően a Mars a kvadráttal lesújtja a Merkúrt (ha a Merkúr nem a Kosban, Skorpióban vagy Bakban áll). Ha a két bolygót univerzális jelölőként tekintjük, akkor ez a kommunikáció sérülését, gátlását, verbális támadást, sértő szavakat stb. jelent, esetleg mozgással, mozgatással, közlekedéssel kapcsolatos nehézségeket, veszélyeket is mutathat.

   Gábor

 18. Edit szerint:

  áh, köszönöm szépen a gyors válaszod
  közlekedési baleset, igen ez tűnik valóban a legreálisabb analógiának …
  hát akkor figyelni kell, élni az Itt és Most-ban és nagyon Jelen lenni!
  ennyi, de sokat segíthet!
  és válaszod is sokat segített, köszönöm!
  Edit

 19. Kitti szerint:

  Kedves Gábor!
  Zöldfülűnek számítok még a “szakmában” de amióta tanulmányozom ezt a csodálatos ugyanakkor félelmetes tudományt, azóta aggaszt a születési képletemben lévő 8. házas bolygó találkozó. Főleg a Plútó kvadrát Szaturnusszal (12-es ház, Vízöntő) és a Mars szembenállás szintén a Szaturnusszal. Kezdőként nagyon tömény még ez a 8. ház értelmezése, ezek a nehéz és negatív bolygók pedig csak bonyolítják. Szóval a kérdés hogy miként befolyásolják ezek a bolygók a jellememet és a sorsomat?
  Hálásan köszönöm válaszát! =)

  • Kedves Kitti!
   A képlet egészének vizsgálata nélkül teljesen alaptalan volna bármi “sommásat” mondani erről az állásról. A Mars-Szaturnusz szembenállás nem könnyű helyzet, de meg lehet birkózni vele.
   Szerintem amíg konkrét,megoldandó nehézség nem adódik, kár a sors negatív befolyását vizsgálgatni, mert nem visz sehova, csak az ember fölösleges félelmekkel tömi tele a fejét. Én pedig azon az állásponton vagyok, hogy az a legjobb, ha nem félünk semmitől.
   Gábor

 20. Anikó szerint:

  Kedves Gábor !
  Mivel kezdő vagyok, még nem tudom értelmezni a 8.házban/Kosban/ együtt álló Chrion-Lilith párost és a még itt 10 fokra álló Jupitert ami szemben állállást képez a 2.házban álló /Mérleg/Plutó Vénusszal.Kos a 10.házban az Ikrekben van.A három bolygo összetartozik, vagy külön témát takarnak és mit? Köszönöm.Anikó

 21. Jandera szerint:

  Kedves Gábor,

  Nekem a Vénuszom van a 8. házban, a Vízöntőben. A ház ura az Uránusz az 5. házban a Skorpió jegyében és kvadrátban áll a Vénusszal. Az érintett házakban más bolygó nincs. A Vénusznak van még egy trigonja a 4. házban álló Plútóhoz, ami pedig az 5. ház ura. A Vénusz a 4. ház rejtett ura (és a 11. ház tényleges ura).

  A kérdésem, hogy a Te értelmezésedben a 8. házas Vénusz itt mit jelent?

  Köszönöm előre is a választ.

 22. mónika szerint:

  üdvözlöm:)én 1982.03.04.én születtem kaposváron reggel 6 óra 20 perckor (kórházi adat)azt szeretném kérdezni,hogy mii lehet az életfeladatom

 23. Gyémánt szerint:

  Mi a helyzet akkor, ha a 8-as ház ura a 9-es házban van (Vénusz), DE
  A 8-as házban a Skorpióban 3-om bolygó is áll. Mégpedig a Szaturnusz, és a Plútó,Mars.

  A vágyaim halálra vannak ítélve? És ha egyáltalán bármelyiket megpróbálnám megvalósítani, akkor kemény harcban fogom találni magam, amely egy hosszú fejlődés útja?

Ez a weboldal sütiket használ. Az uniós törvények értelmében kérlek, hogy engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás