• ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!Titkok, amiket nem találsz a szakirodalomban
 • ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAGPéldákkal, munkafüzettel, konzultációval
 • LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!Használd a bolygók erejét
ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!1 ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAG2 LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!3
css slider by WOWSlider.com v8.2

Szaturnusz Mars intim találka

Mars és Szaturnusz: a kis kártevő és a nagy kártevő augusztusban randiznak a Mérlegben. Ettől a két bolygótól általában félni szoktunk, és rettegve várjuk, hogy mit is tesznek – főleg akkor, ha nagyon-nagyon szoros kapcsolatba lépnek egymással. Itt most az történik, mivel az együttállás az ősök szóhasználatában “testi egyesülést” jelentett. De ahogy a világ sem fekete–fehér, ez az együttállás sem egyértelműen rossz és az ördögtől való…

 

SMS3 csúcstalálkozó

asztrológia, 2012 augusztus, Szaturnusz-Mars, SzíriaNe ijedj meg, az SMS3 nem olyan, mint a G12 és nem is egy távközlési újítás, hanem csak a Szaturnusz – Mars – Spica triumvirátus rövidítése 🙂

Augusztus 15-én (természetesen 2012-ben) a Szaturnusz és a Mars egzakt együttállásba kerül a Mérlegben. A Mars általában kétévente kerül együttállásba a Szaturnusszal, többnyire más és más jegyben, ha az ezt megelőző és közvetlenül ezt követő időszak alatt a Mars nem lesz retrográd (hátráló mozgású). Most is ez történik. A Szaturnusz és a Mars intim találkájánál a gyertyát a Spica tartja, ahogy az ábrán is jól látható.

Tudom, tudom, a Spica a Szűz csillagkép legfényesebb csillaga, mégis Mérleget írtam. Valóban, ez az, amit már többször is említettem, amikor arról volt szó, hogy a nyugati (tropikus) és az indiai/védikus (sziderikus) asztrológia nem ugyanabból a kiindulópontból dolgozik. A sziderikus asztró a csillagjegyek helyett a csillagjelekkel számol, ami nagyjából próbálja lekövetni az égen jelenleg látható csillagképek helyzetét. Az ábrán kiválóan megfigyelhető az is, hogy a Szűz (Virgo) csillagkép szinte teljes egészében az Ekliptika 180. és 210. foka között helyezkedik el, ami pedig a Mérleg (csillag)jegy.

 

Baljós árnyak

Mundán értelemezésnél mindenképpen fontos figyelembe venni a bolygók méltóságait. Jelen esetben a Szaturnusz nagyon erős, és el is van halva a saját erejétől, mert az exaltációs jegyében áll (közel a Mérleg 21°-hoz), továbbá triplicitás szerinti méltósággal is rendelkezik. A Marsot néha kedveli (terminus ura), néha pedig nagyon utálja (a Mars exilje miatt).

Mindeközben a Mars eléggé gyenge (exilben), továbbá teljesen hasra esik a Szaturnusz erejétől, és azt remegő lábakkal fogadja.

Kettejük egyesülésekor egyértelműen a Szaturnusz dominál, nagy hangon ő dirigál, mint aki tökéletesen tisztában van az erőfölényével.

Érdekes felállás, főleg ha hozzátesszük, hogy mindkettejük fölött a szintén erős Vénusz, a harmónia uralkodik, igen ám, de ez a harmónia sem a Szaturnuszt (exil helyén), sem pedig a Marsot (esése helyén) nem szíveli, sőt, gyűlöli.

A konkrét értelmezéshez már csak azt kell megfejteni, hogy ki kicsoda ebben a szimbolikus sakkjátszmában. Tekintsük a legkézenfekvőbb esetet, amikor a bolygók természetéhez megfelelő szerepeket keresünk.

A Mars a támadó, agresszív erő, a hadsereg, a hadvezér, aki aktívan kezdeményezni, provokálni akar – igen ám, de nem tud, mert gyönge!

A Szaturnusz a jelenlegi hatalom, a “régi rend”, a hosszú évek alatt kialakult (állam)forma, ami gyűlöli a változást – és jelenleg nagy ereje van arra, hogy ezt el is kerülje. Mivel a Szaturnusz erős, ezért a rend pozitív oldalát mutatja.

A Vénusz pedig a harmónia, a szerelem, a szépség, a bőség – naná, hogy nem szereti a pusztító agressziót, de az örömök rideg korlátozását sem.

Mindehhez mit tesz hozzá a Spica, az egyik legpozitívabb és legerőteljesebb csillag, aminek  jelentését a csillagokról szóló, egyik előző cikkemben már leírtam. Az égből kapott tudás, zsenialitás és tehetség csillaga most a Szaturnusz–Marsra veti a fényét. Ebertin szerint azonban van egy kevésbé ismert arca is a Spicának, miszerint az ártatlanokat igazságtalanság éri.

 

A Föld, mint színpad

A jelenlegi forrongó eseményeket szemlélve most legalább két háborús tűzfészek is található a világban, ami az értelmét tekintve közös gyökerű: Szíria és Irán. Mindkét helyen a jelenlegi rend(szer) az erősebb, és nem enged a vele semmit kezdeni nem tudó agresszív erőknek. A jelölők a Mérlegben állnak, tehát a diplomácia lenne a terepük, ami Szíriában teljesen felszínes és csak a látható/tapasztalható vérengzések kendőzésére szolgál, Iránban viszont, mégha nagyon-nagyon ellenségesen is, de úgy-ahogy még létezik. Hiába, láttuk, hogy a Vénusz nem kedveli a szemben álló feleket.

Összességében a képletből az látszik, hogy a Közel-keleti háború kitörése egyelőre még elkerülhető, mivel a Szaturnusz most még szájkosarat tud rakni a kifejezetten ellenséges oldalát mutató Marsra.

Kérdés, hogy meddig?

A Mars aug. 23-án átlép a Skorpióba, ahol extrém módon megerősödik, és “lerázza láncait”, mert teljes mértékben kikerül a Szaturnusz kontrollja alól. Mindeközben a Nap is jegyet vált (22-én), és már a Szűzből fogja egy szextillel támogatni a Marsot.

Ne feledjük, hogy egész augusztusban 1°-on belül áll az Uránusz-Plútó (kardinális) kvadrát, ami szeptember 19-én fog bepontosodni. Ez azt a képet juttatja az eszembe, mikor a Hatalom (Plútó) ül a földalatti bunkerben, és megnyomja azt a bizonyos piros gombot (Uránusz)…

 

A Merkúr direktbe vált

Közben, augusztus 8-tól a Merkúr szerencsére ismét megtalálja a helyes irányt, és a hátráló (retrográd) mozgásából direktbe vált. Ez azért jó, mert gondolom senki sem szeret a nyári melegben dugóban vesztegelni a kocsijában, vagy órákat tölteni eredménytelen banki ügyintézéssel.

Ez utóbbi történt ugyanis velem a múlt héten – ilyen az, amikor “akasztják a hóhért”. Retrográd Merkúr ide vagy oda, a 35 fokban kénytelen voltam banki ügyintézésre vetemedni. És bár előző nap telefonon megkérdeztem, hogy milyen papírok kellenek, “természetesen” másnap, a helyszínen derült ki, hogy kellett volna az adókártyám is – ami ugye mitől is lett volna ott.

Az ilyen kellemetlenségektől kímélhetjük meg magunkat, ha figyelünk a retrográd Merkúrra (– ezt most magamnak is mondom 🙂 ).

 

Mit hoz nekünk a Szaturnusz–Mars együttállás?

Ez a tranzit azoknál fejti ki igazán a hatását, akiknek a Mérleg–Bak–Kos–Rák kardinális kereszt 25°-a körül (1–2°) található valamilyen bolygója, tengelypontja. Azt érezhetjük, hogy a belőlünk kitörni készülő agresszív tetterőt egyfajta belső komolyság, szigorúság és megfontoltság tartja féken. Ezt korlátozásnak is vehetjük, de jelenleg ez a korlát olyan, mint egy védőháló: a mi érdekünket képviseli.

A Szaturnusz teszi a dolgát – és jól teszi!

Ne engedjünk a hirtelen impulzív erőknek, amelyek meggondolatlan tettekre ösztönöznének, hanem várjunk. Aug. 23-tól megnyílik a cselekvés lehetősége, ami már a hirtelen és féktelen tetterőt valami konkrét cél érdekében fogja fókuszálni, értelmet adva tetteinknek. Ha jól választjuk meg a célunkat, komoly erőket mozgósíthatunk a pozitív változás érdekében!

Köszönöm, hogy az alábbi gombbal ajánlod a cikket barátaidnak, ismerőseidnek!

Ez a tartalom nem érhető el.
Légy szíves engedélyezd a sütiket a böngésződben.
Both comments and pings are currently closed.

6 hozzászólás a(z) “Szaturnusz Mars intim találka” cikkhez.

 1. T.E. szerint:

  Kedves Gábor!

  Egy kérdés, melyet nem tudtam hova beilleszteni, így gondoltam beteszem a legutóbbi Szaturnusz-Mars cikk alá.
  (ha az egyéb kérdéseket más rovat alatt tegyem fel, kérem jelezze és oda írok ezentúl)

  Kérdésem, a kvintil (quintil) fényszög maga. Mi az energiája, hogyan lehet kibontani, mire tanít, mik a nehézségei. Úgy tudom, ez egy nehéz, összetett fényszög, de jól használható radix értelmezésben. Hívják még “tapéta ajtónak” is, mivel ha jól értelmezi, jól bontja ki a nehézségeket és ezeket jól kezdi el használni valaki, akkor ennek energiája egy nagyon jó fejlődési lehetőség is egyben. Egy ajtó az emelkedéshez, csak tudni kell, hogy hol van elrejtve hozzá a kulcs …

  Nekem felkeltette az érdeklődésem, gondoltam megosztom másokkal is.

  Előre is köszönöm válaszát.

 2. CSOHÁNY ILONA szerint:

  Én csak egy évet tanultam asztrológiát,PAKSI ZOLINÁL SALGÓTARJÁNBA.Azóta autódidakta módon fejlesztem az asztrologiai ismereteimet.Amikor a ,,,,jól-képzett,,,asztrológus ismeröseim,azt mondták 1001.keresztet programoztam le magamnak,erre az INKARNÁCIOM-ra,a VÁLASZOM ,az volt rá.1001-áldással születtem le. PÁSZTÓ.1949.10.11. 13 ÓRA 18.PERC. MÉRLEG-NAPJEGY,BAK ASCENDENS, KOS FELSZÁLLÓ-HOLDCSOMÓPONT. IC-BIKA.MC-SKORPIÓ.SZÜZ SZATURNUSZ.Ugy érzem,hogy a MÉRLEGBEN- levö SZATURNUSZ ,a javamat szolgálta,BÖLCSESSÉGRE-TÜRELEMRE tanitott.AZ ELSÖ HÁZAMBAN levö JUPITERREL együtt,ami az ISTENEK,,,házának ajtaján ad belépést.Nagyon köszönöm NEKED ,az asztrológiai tudásom növeléséért és megértéséért.Szeretettel.GERHARDNÉ CSOHÁNY ILONA ILI

 3. Kedves T.E!

  A kvintilhez a karma asztrológiában a zsenialitás és a tehetség kapcsolódik. Alapvetően ez egy kis energiájú fényszög, így nem biztos, hogy magától megnyilvánul a hatása.

  Kedves Ili!

  A Szaturnusz persze, hogy fontos nálad, hiszen az Te magad vagy, mivel ő a születési uralkodód, az életed tanítómestere.

  Gábor

 4. Böbe szerint:

  Kedves Gábor
  1968 3 20-n Születtem Marosvásárhelyen 21h 54p.Kos vagyok ,skorpió aszcendenssel ,Szaturnusz a kosban .Mire kell oda figyelnem ?Lassan 3 éve élek egyedül a gyerekeimmel ,párválasztásba nem vagyok jó ,sőt inkább a magányt választom.
  Köszönöm a válaszod

 5. Kedves Böbe!

  A progressziós Holdad jelenleg a 9. házban. a Rákban van – így egyfelől a szellemi dolgok különösen nagy hangsúlyt kapnak most az életedben, másfelől viszont a család és a gyökereid is lényegesek számodra.
  A prog. Napod a Bikában és a 7. házban van, így joggal merül föl a párkapcsolati kérdés ill. annak igénye, és ez összekapcsolódik az anyagi javak megteremtésével.
  Mivel az ASC-ed már átlépett a Nyilasba, mindezt belső optimizmussal, az Ég felé tekintve tudod a legjobban megvalósítani.

  Gábor

 6. Böbe szerint:

  Kedves Gábor
  Nagyon szépen köszönöm a válaszodat .

Ez a weboldal sütiket használ. Az uniós törvények értelmében kérlek, hogy engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás