• ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!Titkok, amiket nem találsz a szakirodalomban
 • ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAGPéldákkal, munkafüzettel, konzultációval
 • LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!Használd a bolygók erejét
ISMERD MEG A BOLYGÓK TITKAIT!1 ASZTROLÓGIA E-OKTATÓCSOMAG2 LEGYÉL JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN!3
css slider by WOWSlider.com v8.2

Vénusz átvonulás és hatása a világra

Különleges és ritkán megfigyelhető jelenségnek lehetünk tanúi június 6-án korahajnalban, amikor a Vénusz elhalad a Nap előtt. Ennek az égi eseménynek – amellett, hogy vizuálisan is nagyon megkapó látványt nyújt – komoly mundán asztrológiai, a világot alapvetően megváltoztató hatása van. És ha eddig nem vettük volna észre, akkor most újabb jelzést kapunk arra, hogy a Földünk egy fortyogó üstben csücsül, amiben egy új világ kezd formálódni. Szerencsére nem a “new world order” szellemiségében (jobban mondva szellemtelenségében), hanem a Vénusz aktív közreműködésével.
Lássuk hát a részleteket!

 

Csillagászati jellemzők

A Vénusz-elhaladások érdekes ritmus szerint követik egymást. Az egyes elhaladások közt eltelt időszakok: 121,5 év, 8 év, 105,5 év és 8 év – majd a ciklus kezdődik előlröl. Az egymástól 8 évre bekövetkező elhaladásokat tranzit-pároknak hívják, mert a Vénusz ilyenkor közel ugyanabban az égi pozícióban halad el a Nap előtt. Az előző áthaladás 2004 júniusában volt, a következő pedig 2117-ben lesz, de ez már nem lesz látható Magyarországról.

asztrológia Vénusz tranzit

A Vénusz áthaladás Budapestről figyelve (forrás: http://transitofvenus.nl)

A június 6-i elhaladás – tehát amikor a Vénusz egy apró foltként belép a Napkorong keleti, fölső részén, majd az ábra szerinti ívet megteszi – 7 órán át fog tartani, és itthonról kb. az utolsó két órában történő kilépés figyelhető meg hajnali fél öttől, amikor a Nap fölkel (Budapesten kb. 4:53-tól). A jelenség szabad szemmel is látható, de melegen ajánlott a védőszemüveg használata. A következő ábra jól mutatja a Nap és a Vénusz arányait.

asztrológia: Vénusz tranzit láthatósága

 

Vénusz áthaladás, asztrológia, mitológia

Az asztrológia szóhasználatában a jelenség egy Nap-Vénusz deklinációs és hosszúságbeli együttállás az Ikrekben. Ilyenkor a Vénusz a “Nap szívében” áll – ez a kazimi az arab terminológia szerint, és akkor teljesül, amikor egy bolygó az Ekliptikán 16’-en belülre kerül a Naptól.  Ilyenkor a Nap szívébe jutó bolygó rendkívüli módon megerősödik.

Jelen esetben azonban ezt az erőt csökkenti az, hogy a Vénusz most retrográd, azaz a Földről nézve hátráló mozgást végez. Ez elég ritkán fordul elő, mert a Vénusznak majdnem kör alakú a pályája. Az asztrológia szerint a retrográd bolygó, mivel nem a “normális” irányba halad, hatását és erejét csak csökkentve, károsítva ill. befelé hatva, indirekt módon tudja kifejteni, nem úgy, ahogy egyébként szokta. A Vénusz esetében ennek a retrográd áthaladásnak van egy plusz jelentése is.

A Vénusz nem távolodhat el jobban a Naptól 48°-nál – ez a láthatóság szempontjából azt jelenti, hogy vagy hajnalban látszik, napfölkelte előtt, vagy napnyugta után egy bizonyos ideig. (Napkelte és napnyugta között értelemszerűen azért nem látszik, mert a Nap mindent elvakít.) Az előző a Vénusz hajnalcsillag állapota, míg a második az estcsillag állapota. Ezért hívja a néphagyomány a Vénuszt esthajnal-csillagnak.

A mezopotámiai mitológiában a nyolcágú Vénusz megfelelője Inanna (sumér) ill. Istár (babilóni) istennő, az egyiptomiban pedig Hathor istennő. Inanna/Istár kétféleképpen “működik”: vagy mint a háború harcias istennője = hajnalcsillag, vagy pedig a harmónia és szépség hordozója = estcsillag. Ugyanez igaz egyiptomi társára, Hathorra is, aki, amikor a világban rend és harmónia uralkodik, Basztet macska alakjában mutatkozik, amikor azonban a káosz jut uralomra, akkor Szahmet vérengző oroszlán formájában pusztítja az embereket.

Mivel most a Vénusz retrográd, a Nap előtt “keletről nyugatra” fog elvonulni, azaz szekunder (ekliptikai) mozgását tekintve estcsillagból hajnalcsillagba vált. A harmónia felborult, Istár harcias arca fog megnyilvánulni, Szahmet bömbölni fog – de egyelőre csak befelé. Akkor viszont lesz nemulass, amikor a Vénusz újra direktbe vált!

 

Mit is jelent mindez?!

A Vénusz áthaladás-pár egy ritka, a  mundán asztrológia szempontjából azonban fontos jelenség, és korszakos változást ígér. A Vénusz jelképezte női/feminin oldal megerősödik (a kazimi miatt), és harmonikus állapotából harciasba vált. A világban jelenleg uralkodó maszkulin túlsúly kibillentette az egyensúlyt, aminek visszaállítására most jött el az idő. Ez az átmenet azonban elég harcias lesz (amit a világ más történései is alátámasztani látszanak), és alapvető változásokkal jár majd.

Az áthaladás pillanatára fölállított mundán képletben a Mars (a harc és az agresszió, a direkt akarat) egy (elengedő) kvadrátot vet a Nap-Vénuszra a Szűzből. Női és férfi értékrend harcát látjuk, ahol a Vénusz tűnik erősebbnek (mivel saját terminusában áll, a Marsnak pedig nincs méltósága), ám ez a harc már a végkifejletéhez közeledik (kvadrát a változó jegyekben), de ennek tartama szerintem még bőven években/évtizedekben mérhető.

asztrológia - mundán - Vénusz - AstroKarma

A Vénusz áthaladás horoszkópja napfölkeltekor – AstroKarma 2.0

A képlet további érdekessége, hogy a Szaturnusz a Mérlegben az ókori értelmezés szerint a Vénusz uralma alatt, elem szerint vele trigonban áll (Ikrek-Mérleg), és retrográdsága ellenére nagyon erős (exaltált és a saját triplicitásában van). Eszerint a Szaturnusz, mintegy a Vénusz erős haderejeként kitartóan támogatja a  most harci sisakot öltött Vénuszt a hosszan tartó csatájában,

Ha hozzátesszük még, hogy a Vénusz az anyagi javakat és a pénzt is jelöli, akkor a pénzvilág teljes és agresszív átalakulását látjuk kibontakozni.

Az égi mozgások vizsgálatából az is megállapítható, hogy a Hold, mint az események jelölője, legelőször a Marssal alkot egzakt trigont, tehát a közeljövőben még a Marsnak áll a zászló, bár ez a fölény eléggé vitatható, mert a Hold nagyon gyenge saját exil helyén, a Bakban. Mindez tükröződik a világban is: a most még túlsúlyban lévő jang/férfi erő mindent megtesz annak érdekében, hogy a hatalmát fönntartsa, ami ideig-óráig, egyre fokozódó erőszakkal (a gyengék fegyvere) még tartható is, ám a folyamat megállíthatatlan. A teljes fordulat akkor következik be, amikor a Mars átlép a Mérlegbe, és a Vénusz uralma alá kerül – ekkor a Vénusz már direkt mozgású és együttáll a Jupiterrel és a leszálló holdcsomóponttal. Ugyanekkor a Mars trigonba kerül a Jupiterrel és a leszállóval, és egy nagyon tág, ám közeledő trigont alkot a Vénusszal. Ez a két szembenálló fél kiegyezéséhez, megbékéléséhez, harmóniába kerüléséhez vezet, amit szerencse kísér, ám a tökéletes egyensúly állapota nem fog megvalósulni az egzakt trigon hiánya miatt.

 

Védikus megközelítés

A védikus asztrológia teljesen más rendszer szerint működik, mint nyugati társa, ám vizsgálatából egy új megközelítését, perspektíváját láthatjuk ugyanannak a helyzetnek. Az áthaladás idejére fölállított mundán képletből most csak azt emeljük ki, hogy az esemény alatt a Hold melyik holdházban tartózkodik, mert ez egy jellemző (ám durva) képét adja a történéseknek.

Az adott időpontban a Hold a Purva Ashadha (jelentése: ‘korábbi veretlen’) nakshatrában (holdházban) áll, amit a Vénusz ural! A nakshatrához a teljes megerősödés, a vizek általi megtisztulás és megújulás, majd pedig a győzelem kötődik. A védikus hagyomány szerint az a hadvezér, aki ilyenkor kezd háborúba, győzni fog. Jelentéséhez tartozik továbbá az élet körülményeinek javítása is.

Védikus szempontból is azt látjuk tehát, hogy a jelenlegi Vénusz elhaladás a női minőség harcát és későbbi győzelmét vetíti előre.

Kedves férfitársaim! Nektek sincs okotok az aggodalomra, mert bizony a sok erőszak, megannyi Rambo és terminator, a racionalitás elgépiesített, technokrata-korszaka után végre ránk férne egy olyan szellemiség, amit nekem legjobban az Avatarban ábrázolt, természet- és emberközpontú világ fejez ki.

Köszönöm, hogy az alábbi gombbal ajánlod a cikket barátaidnak, ismerőseidnek:

Ez a tartalom nem érhető el.
Légy szíves engedélyezd a sütiket a böngésződben.
Both comments and pings are currently closed.

12 hozzászólás a(z) “Vénusz átvonulás és hatása a világra” cikkhez.

 1. T.E. szerint:

  Kedves Gábor!

  A Vénusz átvonulásával és radixom Vénusz állásával kapcsolatban szeretnék kérdezni.
  Úgy érzem, ez az átvonulás erős lesz nálam. Igazából már most érzem valami eljövetelét, valaminek a robbanásszerű energiáját.

  8.ház Skorpió minőségben áll Vénuszom. Fekete Hold Lillithem is itt van, az ehhez mért gerjedt energiájával!
  Mars is 8.ház, enyhe 9.ház Nyilas érintettséggel. Marsom innen a 8.házból szemiszextil X.ház Bak minőségű Holdamra. Holdam pedig innen vissza félkvadrát Skorpió jegyes Vénuszomra.
  Ami még nagyon fontos lehet idetartozóan, az a Plútó VII.ház Szűz minőség szextilje Vénuszomra.

  Néhány elemet ragadtam csak ki. Tudom ez nem a legjobb, mert a radix egésze adná ki kérdésemre a választ, de talán már ezek mentén is látható a lényeg ami érdekel.

  Megpróbáltam a nőiességhez kapcsolódó elemeket kapcsolni kérdésemhez, plusz belevenni Plútó transzformáló erejét, mert az még fontos üzenet lehet szextil minősége miatt és belevenni Mars állásom, mert amint kivettem ez is fontos még a válaszhoz.

  Ha még szükséges bármi információ ehhez az egy kérdésemhez, kérem jelezze és megírom.

  Nagyon érdekel válasza, melyet előre is köszönök.

  • Kedves TE!

   Amit a leírás alapján ki tudok bogarászni, az talán az, hogy a tranzit Nap-Vénusz együttállás kvadrátolja a radix Plútót és vet egy kvinkunxot a radix Vénuszhoz/Fekete Hold Lilith-hez. Bár fokok ismerete nélkül ez csak egy találgatás.
   Ez egy “kismozdony” nevű konfiguráció, amiben benne van a karmikus téma (a radix Vénusz és a tranzit Vénusz-Nap “találkozása”), van benne egy feszítő erejű átalakító energia (változó kvadrát) és egy aktívan harmonikus pénz/szex fényszög is (szextil).
   Bár a Nap és a Vénusz is évente rááll erre a tranzit pontra, az együttállás annyit tesz ehhez hozzá, hogy a szóban forgó helyzetet a Nap most jobban megvilágítja és a vénuszi energiákat felerősíti.
   Ez lehet némi támpont a kérdését illetően.

 2. Éva2 szerint:

  Kedves Gábor!
  Én most junius 7-én leszek 6O éves. Nekem ez az “átvonulás” mit fog hozni?
  Amennyiben lehet kérem válaszoljon!
  Köszönettel: a küldő

  • Kedves Éva!

   1. Isten éltesse sokáig! (ezt biztosan hozza 🙂 )
   2. A születésnapján a tranzit Nap és a tr. Vénusz rááll a radix Napjára, ami egyébként együttáll a Merkúrral és a Vénusszal. Ilyenkor a tranzit bolygók nagyon erősen hatnak arra a radix bolygóra, amin állnak. Mivel itt a Nap-Vénusz párosról van szó, az Énjét megvilágítja egyfajta belső harmónia és összhang, esetleg fölerősödhetnek a művészi hajlamai, de nem kizárt egy párkapcsolati pozitív fordulat sem, legyen szó akár a társáról, akár egy új kapcsolatról (itt maga a kapcsolata és annak minősége a lényeges). Lényeges még, hogy a kifejezésmódja most nagyon kifinomul, előtérbe kerül a stílus, amit most formába is tud önteni (pl. írás, de lehet pl. gasztronómia is!)

   Annak idején én még úgy tanultam, hogy az ember ne válaszoljon ilyen hirtelen kérdésekre, mert nem lehet rá alapos választ adni, csak amolyan “magazin asztrológia” szinten.
   Épp ezért azzal zárom ezt a gondolatmenetet, hogy vizsgálja meg, hogy Önnek mit jelent a Vénusz (a nőiesség, a szépség, a harmónia, a párkapcsolat, a művészetek, a fizikai lét örömei és a pénz) – mert ez a közeljövőben központi szerepet fog játszani az életében, ha tudatosan figyeli az életét és a “jeleket”, ahogy Coelho mondaná.

   Üdvözlettel:

   Gábor

 3. Éva2 szerint:

  Kedves Gábor!
  Először is nagyon szépen köszönöm, hogy megtisztelt válaszával.
  Érdeklődnék, hogy komolyabban milyen formában tudnánk ezt megbeszélni!
  A cimem adott, maradok tisztelettel: Éva

 4. T.E. szerint:

  Kedves Gábor!

  Szeretnék érdeklődni a most következő, június 10-i Hold-Chiron együttállásról.
  Milyen hatásokkal számolhat az aki mágia karma sebet hordoz és jelenleg is a mágia világában tevékenykedik?
  A homályt felfedve, ez a bizonyos személy Én voltam, vagyok.

  Válaszát előre is köszönöm szépen.

  • Kedves T.E!

   A Hold durván 28 naponta együttáll a Keironnal, mindezt a Halak jegyében teszi – ez a fajta együttállás ciklikusan 2018 áprilisáig tart, amikoris a Keiron átlép a Kosba.
   Jelenleg inkább az mond többet, hogy a Hold fogyóban van: a 6. nyolcadában jár. Ezt a tetteink eredményével való szembesülés jellemzi, ami a Keiron együttállásnál felhozhatja az anyasággal, családdal, a feltétel nélküli szeretettel összefüggő karmikus sebeket. Ezek a sebek, szembesítenek korábbi tetteinkkel.
   Ez “úgy általában” igaz, azonban személyre szólóan sokkal fontosabb, hogy a tranzit Hold éppen mit érint a redixban (ez befolyásolja a pillanatnyi lelki állapotot) ill. hogy a progressziós Hold éppen hol jár a radixba – ez pedig a hosszú távú, lelki folyamatokat mutatja.
   A mostani Hold-Keiron együttállás ideje egyfajta tudatosítási/szembesülési mágiára jó, amikor a középpontban a megbocsátás, elengedés, az esetleges bosszúvágy oldása kerül.

 5. Anael szerint:

  Kedves Gábor!

  Azt hiszem rossz helyre küldtem az ide vonatkozó kérdésemet, a kapcsolat menüben írtam, de talán így is kaphatok választ. Ha nem, elküldöm mégegyszer.
  ?

  Köszönettel: A.

 6. Anael szerint:

  Kedves Gábor!

  Köszönöm, akkor újra..
  A kérdésem a Vénusz átvonulással kapcsolatos, illetve a nemrégiben megtörtént napfogyatkozással, az átvonulás az IC-met érintette és máj. 20-án volt a szülinapom. Szeretném a képletemet ha jobb érthetőség kedvéért jobban kifejteni, de talán nem itt. Ha van lehetőség privátmailt küldeni, örülnék neki. Annyit azért hozzátennék, érdekes dolgok történnek velem mostanság… Vízöntő asc. Ikrek vénusz, Oroszlán mars, Mérleg hold…. Kérle

 7. Anael szerint:

  Ami lemaradt: kérlek, segíts megfejteni mi ez a “zűrzavar”, hogyan kezeljem, a fenti történés jelenthet e költözést? Tudom, mivel én is foglalkozom asztrológiával és mással is, ennyi info ehhez nem elég, de talán több szem többet lát…

  Köszi: A.

Ez a weboldal sütiket használ. Az uniós törvények értelmében kérlek, hogy engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás